28 жовтня 2020

Забіг на Говерлу та бій за останню путівку на Євро: як молодіжна збірна України готується до ЧЄ-2020


Молодіжна збірна України з боксу у ці дні завершує черговий етап підготовки до чемпіонату Європи серед молоді, який стане фактично першим важливим міжнародним змаганням для європейських збірних від початку пандемії. Європейська першість серед молоді пройде з 12-го по 23 листопада у чорногорській Будві.

З 17-го по 29 жовтня українські збірники провели навчально-тренувальний збір у Ворохті, який був присвячений в першу чергу загально-фізичним тренуванням. Про підготовку команди у коментарі пресслужбі ФБУ розповів її старший тренер Олег Кудінов.

– По-перше, відзначу дуже хороші умови проведення збору, – говорить Олег Борисович. – Але головне – природнє середовище, в якому ми опинилися. А саме – середньогір’я Карпат, близькість Говерли та інших вершин, надзвичайно красиві гірські краєвиди.

– Чи вдалося піднятися на найвищу вершину України?

– Звичайно! Але оскільки збір присвячено загально-фізичній підготовці, то ніхто пішки не ходив (посміхається), а бігали кроси. Саме таким чином – бігом вверх у гору – хлопці здолали Говерлу. Окрім неї, у нас було ще чимало цікавих гірських маршрутів.

– Як би ви оцінили кондиції підопічних на закінчення збору?

– Хлопці і до цього знаходилися у хорошій формі, а тренувальна робота у таких природних умовах, зі зниженою кількістю кисню у повітрі, і та кількість кросів, яку подолали спортсмени за ці дні – все це лише зміцнило їх напередодні важливих міжнародних стартів. У мене немає жодних претензій і по фізичній підготовці, і по самовіддачі хлопців. Всі тренувалися з душею і практично на максимумі зусиль. Залишається лише цей стан зберегти до офіційного старту чемпіонату Європи.

– Чи визначилися остаточно з вибором боксерів, які їдуть у Чорногорію?

– Традиційно до основного складу збірної входять перші номери за підсумками чемпіонату України серед молоді, що недавно проходив у Хмельницькому. Тож дев’ять кандидатів були визначені заздалегідь, але по одній кандидатурі були сумніви – ми обирали між чемпіоном України у категорії до 56 кг Дмитром Тодоровим та його головним конкурентом Максимом Власюком, який пропустив чемпіонат України через ушкодження. Сильнішого виявили за спортивним принципом. За результатами бойового спарингу перемогу отримав Діма Тодоров. Він виглядає помітно кращим на сьогоднішній день за Максима, який ще не встиг набрати оптимальну форму – все ж далася взнаки перерва у виступах.  

– 29 жовтня хлопці роз’їдуться по домах. Який графік у команди на останні дні перед початком чемпіонату Європи?  

– 9 листопада основний склад збірної збереться у Кончі-Заспі. Перед виїздом на нас очікує ще ряд обов’язкових процедур, таких, як проходження тесту на коронавірус. Без негативного результату тесту, зрозуміло, неможливий перетин кордону і участь спортсмена у змаганнях. На ранок 12 листопада у нас запланований безпосередньо виліт у Чорногорію. Сподіваємося, за час, що залишився до початку змагань, усі хлопці залишатимуться здорові і налаштовані лише на перемогу. Адже розуміємо, що усі скучили за перемогами українських боксерів на міжнародній арені.   



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ