11 січня 2022

Любомир Пінчук: “Зроблю все можливе, щоб у поєдинку з Хосе Флоресом виправдати сподівання українців...”


25-річний боксер Любомир Пінчук родом зі Львова, але впродовж останніх п’яти років мешкає в Сполучених Штатах Америки, куди переїхав задля того, щоб започаткувати професійну кар’єру. 15 січня на українця чекає 17-й поєдинок на професійному рингу: Любомир протистоятиме Хосе Флоресу у битві за титул NABA Gold. Цей бій відбудеться у США в рамках масштабного боксерського шоу, центральною подією якого стане поєдинок за титул WBO у напівважкій вазі між Джо Смітом-молодшим і Каллумом Джонсоном.

У розмові з прес-службою Федерації боксу України Любомир Пінчук згадав про те, як став боксером, розповів про переломний момент у кар’єрі, та повідав, як проходить підготовка до бою з Хосе Флоресом.

— Любомире, розкажіть з чого починалася ваша боксерська кар`єра?

— Я розпочав займатися боксом, коли мені виповнилося сім років. Свої перші кроки у цьому виді спорту я зробив у Львові під наставництвом Василя Шана та Романа Семенишина. Я їм дуже вдячний за все, чому вони мене навчили... Львівська школа боксу є однією з найпотужніших в Україні, а Василь Андрійович та Роман Степанович — одними з найкращих тренерів нашої держави. Дуже радий, що Василь Шан очолює збірну України серед юнаків, а Роман Семенишин — збірну серед жінок-молоді. Свого часу вони допомогли мені стати чемпіоном України серед школярів та перемогти на турнірі в Балаклаві. Я присвятив олімпійському боксу багато років, втім, не скажу, що досягнув якихось великих результатів. У 2017 році мені захотілося спробувати себе в професійному боксі. Так відбувся мій переїзд до США.

— Ви в доволі молодому віці перебралися за океан. Яким було ваше перше враження від нової країни?

Було нелегко... Це зараз я вільно володію англійською, а українською спілкуюся лише з родиною. Коли я переїхав до США, мій словарний запас з англійської мови був мінімальним. Після приїзду провів декілька спарингів, чим привернув увагу своїх майбутніх промоутерів. Вони у мене повірили та почали вкладати гроші в розвиток кар`єри. До слова, моїм промоутером є Джо Дегуардія, що заснував і керує промоутерською компанією Star Boxing. Наша співпраця розвивалася дуже стрімко. Щоб ви розуміли — я перебрався до Америки наприкінці лютого, а вже в березні дебютував у профі.

— Ви вже встигли провести 16 поєдинків та здобули чималий досвід у профі. Який момент у кар`єрі вважаєте переломним?

— Чесно кажучи, знаковим моментом у моїй кар’єрі було настання коронакризи. Мені тоді здалося, що все зупинилося навічно. Через труднощі, з якими зіштовхнулося людство, закрилися багато компаній та підприємств. Нелегко було і представникам спорту. Я не став винятком. Цілий рік я тренувався, проводив спаринги, але не мав бойової практики, яка є важливою для боксерів. Думав, що з кар’єрою покінчено. Головною мотивацією продовжувати та не зупинятися стала підтримка моїх близьких...

— Ви перебуваєте далеко від дому і дуже давно не були на Львівщині. Хто вас найбільше підтримує?

— Моя головна опора та підтримка — кохана дівчина. Вона місцева. Завдяки їй я почуваюся, неначе вдома. За дуже короткий проміжок часу вона стала мені дуже близькою людиною. Здобути чемпіонський пояс – це наша спільна мрія, і разом ми до неї крокуємо. Звісно, важливу роль відіграють і рідні. З ними я постійно на зв`язку. Думаю, що цього літа ми з коханою обов`язково приїдемо до України.

— Як проходить ваша підготовка до бою з Флоресом?

— Я постійно тренуюся, щоб бути у відмінній формі. Плаваю, бігаю, час від часу приходжу у зал мішок побити. Про бій дізнався три–чотири тижні тому. Відтоді тренуюся більш інтенсивно. Так, бракувало спарингів, але ми з промоутерами вирішили цю проблему.  Я вже досконало знаю свою справу. Найголовніше – показати роботу в ринзі. Позитивний результат – це те, заради чого хочеться працювати. Мій майбутній суперник трохи нижчий за мене, а ще в нього правостороння стійка. Флорес ще жодного разу не програв достроково. Мені б хотілося стати першим, хто відправить його в нокаут. Я себе налаштовую на всі раунди, а там вже як Бог вирішить.

— З ким вам було битися найважче?

— Почну з того, що я ніколи не шукав легкої дороги. Всі мої опоненти показували гідний бокс і завдавали гідного опору. На мою думку, найсерйознішим моїм суперником був Стефан Шоу. З ним я бився вже після того, як у грудні 2020 року змінив вагу, перестрибнувши у надважку категорію. Бій був хорошим, але я  поступився за очками. Проте я набув неоціненного досвіду, який, я впевнений, буде корисним у майбутньому.

— Переможець вашого з Флоресом поєдинку завоює титул NABA Gold. Розкажіть детальніше, що це за титул...

— NABA – це Північноамериканська боксерська асоціація, яка є боксерським керівним органом. Вона тісно пов'язана зі Всесвітньою боксерською асоціацією (WBA) і визнає чемпіонів у 17 вагових категоріях.  Якщо все складеться і я здобуду перемогу, то завоювання цього титулу гарантує мені потрапляння у топ-15 рейтингу WBA. Це хороша ціль, але не та, яка могла б стати вершиною кар`єри. В мене дуже амбітні плани, які хотілося б реалізувати.

— На Львівщині та у всій Україні за вас у поєдинку з Хосе Флоресом вболіватимуть чимало людей. Які слова хочете сказати своїм уболівальникам?

— Мені дуже приємно, що про мене не забувають на Батьківщині попри те, що я перебуваю за тисячі кілометрів від дому. Я хочу від усього серця подякувати людям, які мене підтримують та вболівають за мене. Всім тим, хто триматиме за мене кулаки в бою з Флоресом, хочу сказати: «Я викладусь на повну і зроблю усе можливе, щоб виправдати ваші сподівання...»



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ