24 травня 2018

Один з найкращих тренерів світу Дмитро Сосновський: наша збірна з боксу матиме ще не один привід для написання книги


23 травня головний тренер Національної збірної України презентував автобіографічну книгу – «В Команді – Дмитро Сосновський». Презентація книги найкращого тренера світу 2012 року відбулась в боксерському залі на Олімпійській тренувальній базі у Конча-Заспі.

Участь у заході взяли: президент Федерації боксу України Володимир Продивус, керманич збірної України Дмитро Сосновський, виконавчий директор Федерації боксу України Донатас Піскун, а також директор видавництва «Саміт Книга» Іван Степурін. Окрім того, захід підтримали боксери чоловічої та жіночої збірних команд України, тренерський склад, боксерська спільнота та вболівальники нашої команди.

«Дуже символічно, що книгу ми презентували саме на честь 60-річчя нашого видатного тренера, людини, яка привела нашу команду до найгучніших перемог в історії українського боксу – Дмитра Сосновського,зазначив президент Федерації боксу України Володимир Продивус. – За час тренерської кар'єри Дмитро Сосновський виховав безліч хороших бійців, серед яких 5 майстрів спорту, 2 заслужених майстрів спорту, призери та переможці Олімпійських ігор: чого тільки варті такі імена як Георгій Чигаєв, Андрій Котельник, Олександр Усик та багато інших. Переконаний, що книга буде корисна не лише тренерам чи боксерам, але й усім молодим людям, які сьогодні шукають свій шлях у житті, хочуть присвятити себе людям, мають бажання і розбудовувати, і прославляти Україну. На прикладі цієї людини сучасне покоління може зрозуміти, що здоровий спосіб життя – це шлях до успіху як особистості, так і суспільства в цілому».

В свою чергу Дмитро Сосновський подякував президенту ФБУ за підтримку та зазначив, що усі здобутки були б неможливими без злагодженої роботи усіх ланок Федерації. Також Дмитро Дмитрович відзначив, що в книзі він хотів максимально детально описати усі тонкощі непростих робочих буднів тренерської роботи.

«Маю надію, що ця книга стане мотиватором для молодих тренерів, аби вони прагнули, працювали над собою, вдосконалювалися та завжди йшли до своєї мети, - зазначив головний тренер збірної України Дмитро Сосновський. – Вдячний президенту Федерації боксу України Володимиру Продивусу за підтримку наших ідей та сприяння в їх реалізації. Я завжди казав, що бажаю усім Федераціям мати такого президента як наш. На сьогоднішній день Федерація боксу України представляє собою чіткий та злагоджений механізм, який робить все можливе та необхідне для розвитку та популяризації нашого виду спорту. Я переконаний, що саме завдяки цьому матимемо у майбутньому ще не один привід для написання книги. Упевнений, що ми продовжимо гучно заявляти про себе на міжнародній арені та зможемо гідно представити нашу державу на Олімпійських іграх 2020».

Під час спілкування представники мас-медіа порушили питання щодо перспектив для розвитку спорту в Україні. Володимир Продивус заявив про необхідність Держави приділяти більше уваги підтримці спорту в цілому та удосконаленню й розбудові спортивної інфраструктури. В своїй промові президент ФБУ відзначив, що має намір ініціювати створення Асоціації, яка б об’єднала усі спортивні Федерації та сприяла розвитку спорту в нашій державі.

«Ми бачимо потребу створити Асоціацію та об’єднати довкола неї спортивні Федерації та активну спортивну громаду. Я радий тому, що роботу Федерації боксу України ставлять за приклад іншим. Ми маємо потужний ресурс, який працює на наш вид спорту. На жаль, не всі Федерації можуть собі це дозволити, – сказав Володимир Продивус. – Тому є бажання створити таку Асоціацію задля того, аби разом відстоювати інтереси українського спорту та спрямовувати свої зусилля на розбудову здорової та спортивної української нації. Переконаний, що дану ідею підтримає більшість і ми зможемо звернути увагу керівництва держави також і на спорт. Спортсмени, тренери мають відчувати підтримку. Юні спортсмени, як і професійні атлети повинні мати необхідні умови для тренувань. Держава, в свою чергу, має стимулювати великий бізнес до підтримки спорту. Питань, як і проблем, у нас багато і ми маємо їх вирішувати, якщо ми хочемо бачити наших спортсменів на світових п’єдесталах. Тому, я переконаний, що саме від нас має виходити ініціатива та саме ми маємо ініціювати позитивні зміни в вітчизняному спорті».

По завершенню заходу усі бажаючі отримали книги з автографом Дмитра Сосновського, а також мали змогу зробити фото з тренерським штатом та боксерами Національної збірної України.

 



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ