31 липня 2018

Сергій Бубка та Анатолій Матіос привітали найкращу спортсменку червня в України


Сьогодні, 31 липня, в Олімпійському домі відбулося вшанування найкращої спортсменки та тренерів червня, а саме: срібної призерки чемпіонату Європи з боксу серед жінок Марії Боруци та її особистих наставників..

Участь у офіційній церемонії нагородження приймали: Голова Наглядової ради ФБУ Анатолій Матіос, Президент Національного Олімпійського комітету Сергій Бубка, срібна призерка Чемпіонату Європи з боксу серед жінок 2018 року Марія Боруца, а також тренери нашої чемпіонки Анатолій та Андрій Чумакови.

Нагадаємо, що церемонію нагородження найкращих спортсменів місяця започаткував Національний Олімпійський комітет у 2005 році за ініціативи Сергія Бубки. Кожного місяця НОК України відзначає найкращих дипломами, статуетками та грошовими винагородами.

Приємно відмітити, що саме Марія Боруца стала першою представницею жіночого боксу, яку було удостоєно цієї високої відзнаки після її срібної нагороди на Європейській першості, яку приймала в червні столиця Болгарії. Окрім здобутої медалі Марія Боруца, як і інших четверо представниць нашої команди, здобули також ліцензії на Чемпіонат світу 2018.

«Приємно, що наші дівчата не залишаються в тіні хлопців й голосно заявляють про себе на міжнародній боксерській арені. Вірю, що нашим дівчатам, зокрема, Марії вдасться вдало подолати шлях до олімпійського Токіо й здійснити свої заповітні мрії, - сказав під час нагородження Сергій Бубка. - Український бокс має такі успішні спортивні та тренерські династії: родина Ломаченків, Хижняків, наші сьогоднішні герої – Анатолій Миколайович та Андрій Анатолійович Чумакови. Ваш чудовий внесок у розвиток боксу, виховання нових чемпіонів та чемпіонок в Хмельницькому та в цілому в Україні заслуговує найвищої оцінки та похвали».  

Окрім того, президент Національного Олімпійського комітету висловив щирі слова вдячності Федерації боксу України на чолі з її президентом Володимиром Продивусом та присутньому на заході голові Наглядової ради ФБУ Анатолію Матіосу за вагомий внесок у розвиток боксу в нашій країні.

Зі свого боку, Анатолій Матіос подякував НОК України та особисто Сергію Бубці за постійну увагу та підтримку українського спорту, наголосивши, що саме завдяки ефективній діяльності та авторитету президента Олімпійського комітету країна має уславлених олімпійців, яких знає весь світ.

«Пишаюся тим, що в нас в України є такі талановиті дівчата. Горжуся також тим, що можу бути присутнім сьогодні на цьому заході. Велика подяка Федерації боксу України та її президенту Володимиру Продивусу за ту роботу, яка виконується наразі для розвитку боксу в нашій державі. Саме завдяки цьому ми і маємо такі чудові приводи аби відзначати успіхи наших спортсменів, – зазначив голова Наглядової Ради ФБУ Анатлій Матіос. – Дуже приємно, що такі дівчата, як Марійка за підтримки професійних тренерів, Федерації, Олімпійського комітету доводять силу та міць українського спорту. Вона – яскраве підтвердження того, що українські жінки – справжні переможниці як в житті, так і у спорті. Переконаний в тому, що у нас народилася нова зірка в українському жіночому боксі, ім’я якої Марія Боруца, яка сто відсотків йде до славетних майбутніх перемог  потужним українським поступом».  

«Для мене велика честь знаходитися в цьому залі», - зізналася під час нагородження героїня спортивного червня. Марія додала: «Зізнаюсь, що навіть уявити не могла, що коли-небудь буду отримувати подібну відзнаку з рук такої легендарної людини, як Сергій Бубка. За вашими досягненнями та звершеннями я слідкувала у дитинстві й саме ви стали прикладом та чудовою мотивацією у моїй кар'єрі». Спортсменка також наголосила, що сьогодні її головна мета – це не тільки потрапляння на Олімпійські ігри, а й боротьба за олімпійську медаль.

В свою чергу наставники нашої спортсменки Анатолій та Андрій Чумакови подякували за підтримку Національному Олімпійському комітету та Федерації боксу України. В свою чергу тренери запевнили, що прикладуть усіх зусиль у підготовці для здобуття Марією ліцензії на Олімпійські ігри в Токіо, а також подальшого здобуття медалі на Іграх 2020. Окрім того Андрій Чумаков виразив слова впевненості у тому, що збірна України спроможна гідно представити нашу країну на головному спортивному старті чотириріччя.

 

 

По матеріалам: НОК України



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ