5 лютого 2018

Дмитро Шенцев привітав Олександра Хижняка з нагородою «Найкращого боксера року»


Перший віце-президент Федерації боксу України, харків’янин Дмитро Шенцев, привітав Олександра Хижняка зі здобуттям почесної нагороди – «Найкращий боксер року» за версією Міжнародної боксерської Асоціації (AIBA).

Саме нагорода «Найкращого боксера» світу незалежно від вагових категорій вважається однією з найбільш престижних в олімпійському боксі. Нагадаємо, що декількома роками раніше, а саме у 2011 році, аналогічну нагороду здобув Олександр Усик.

«Завжди приємно бачити Олександра Хижняка у моєму рідному місті Харків, тим паче відтепер ще й у статусі найкращого боксера світу незалежно від вагових категорій. Ще декількома місяцями раніше він здобував яскраві перемоги у палаці спорту «Локомотив» на Чемпіонаті Європи, а тепер світова боксерська спільнота визнала його найкращим боксером планети. Надзвичайно престижна нагорода, яку, на мою думку, Олександр отримав цілком прогнозовано та заслужено, зазначив Дмитро Шенцев. – Переконаний в тому, що усі здобуті нагороди лише спонукатимуть та мотивуватимуть Олександра на подальші звитяги та перемоги. Олександр надзвичайно здібний боксер, а його потужний робочий тандем з батьком дає нам надію побачити Олександра на п’єдесталі Олімпійських ігор 2020 року. Головне наразі увійти в робочий процес та з підвищеною мотивацією готуватися до ліцензійного Чемпіонату світу та безпосередньо Олімпіади. Федерація боксу України робить все необхідне, аби підтримати усю нашу команду та створити належні умови для підготовки збірної України до провідних боксерських стартів».

Нагороду «Найкращого боксера світу 2017 року» Олександр Хижняк отримав під час Всесвітнього боксерського форуму, який днями проходив у Сочі. 



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ