21 березня 2020

Цотне Рогава: «Дуже засмутився, коли олімпійський відбір зупинили»


Одеський боксер Цотне РОГАВА поділився враженнями від олімпійського відбору, який проходив в Лондоні і був зупинений у зв’язку з пандемією коронавірусу COVID-19.

На турнірі в Лондоні Цотне РОГАВА (тренер – Абель ХАЧАТРЯН) переміг литовця Альгірдасa Баніулісa в першому бою у ваговій категорії «+91 кг» – 5-0 (30:25, 30:26, 30:25, 30:26, 30:26). На 18 березня був назначений другий поєдинок проти німецького боксера, але турнір був зупинений. Поспілкувалися зі спортсменом в телефонному режимі - дзвінок застав його вдома, і ми відразу ж і записали інтерв’ю.

СКАСУВАННЯ

- Цотне, чи були передумови до того, щоб турнір був зупинений?

- До від’їзду були думки, що таке може відбутися, але після того, як приїхали в Лондон, пройшли офіційну процедуру зважування, здавалося, що немає причин для непокоєння. Як говорять, ніщо не віщувало біди. Ніякої паніки не спостерігалося.

В понеділок, в третій турніру, відбулися загальні збори, на яких нам повідомили, що «сьогодні останній день – турнір переноситься через пандемію коронавірусу». Як стало відомо, в той день Норвегія, Швеція та Німеччина відкликають свої збірні на Батьківщину. Тут же було прийняте рішення про перенос ліцензійного турніру.

- Сказати, що Ви засмутилися, напевно нічого не сказати?

- Так. Перед стартом турніру у мене була напруга, адже турнір дуже відповідальний. Після першого бою як рукою все зняло - відчував себе спокійно та впевнено. Тож після цієї новини був дуже засмучений. Втім, результати змагань не анулюються, турнірна сітка залишається.

ОЛІМПІЙСЬКИЙ ВІДБІР

- Упродовж першого бою – з литовцем Альгірдасом Баніулісом – складалося таке враження, що Ви могли завершити бій достроково…

- Так. Суддя могла зафіксувати нокдаун і в інших випадках, а не тільки в тих двох. На початку бою був нокдаун, але бій був просто зупинений. Був ще один момент, але там удар начебто в пах прийшовся – на жаль, так вийшло. Потім зрозумів, що не встигаю, так би мовити, добити суперника, і вирішив вже економити сили на наступні бої та діяти спокійніше.

- Що ваш тренер Абель Хачатрян сказав після бою?

- Спочатку був трохи незадоволений, але потім, подивившись бій у запису, сказав, що все здорово. Мабуть, хвилювання, трохи позначилося на моїх діях. «Далі буде легше в психологічному плані», - сказав тренер.

ПІДГОТОВКА

- Які подальші плани?

- Поки невідомо. Все залежить від того чи подовжать карантин.

- Чи є терміни, хоча б приблизні, європейського відбору?

- Можливо, він відбудеться в травні. Але це неточно.

- Як плануєте будувати підготовку, адже всі зали закриті?

- На свіжому повітрі. На наступний день після приїзду вже провів тренування. Можливо, але поки це вирішується, поїдемо в табір до Олександра Усика.

Як будуватиму тренування в березні? Як тренер скаже – я йому повністю довіряю. Наступного тижня, мабуть, з мішками працюватимемо, лапи битиму.

ОЛІМПІЙСЬКІ ПЕРСПЕКТИВИ

- Як відчули рівень континентального відбору. Чи реально боротися за ліцензію?

- Так. Все реально. Головне – вірити в себе. Поставлені високі цілі – з Божою допомогою йтиме до неї.

- Про свого суперника в наступному раунді – бронзового призера Європейських ігор-2019 німця Нелві Тіафака – маєте інформацію?

- Не можу сказати, що детально його вивчали. Знаю, що він любить подратися, і мені це до вподоби (посміхається). Взагалі, відміна турніру деякою мірою нам на руку, адже ми знаємо суперників, які можуть зустрітися на турнірній дистанції, адже до ліцензії мені залишилося виграти два бої. Тож більш професіонально будемо підходити до підготовки, працюватимемо і над тактикою.

 

За матеріалами: НОК України в Одеській області



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ