7 липня 2020

НСК «Олімпійський» об’єднує любителів боксу і прихильників здорового способу життя!


Другий тиждень поспіль головний стадіон країни – НСК «Олімпійський» – є епіцентром спортивного життя всієї столиці. Відкриті тренування з різних видів спорту, серед яких є і бокс, поступово стають тут доброю традицією.

Ось і цієї неділі, 5 липня, сотні киян і гостей міста скористалися ранішньою прохолодою і задовго до настання немилосердної 35-градусної спеки, зібралися о 8.30 ранку на території національного спорткомплексу, де можна було активно і весело провести час у компанії таких же охочих до здорового способу життя.

Цього разу Федерація боксу України знову підтримала ідею Міністерства молоді та спорту України та провела відкрите тренування з фітбоксу, яке відвідали близько сотні дітей, підлітків і дорослих. Все почалося із традиційної руханки, яка була проведена для прихильників усіх видів спорту – не лише боксу, а й гімнастики, футболу, баскетболу, настільного тенісу, флорболу, хортингу та інших, що були представлені у цей день на «Олімпійському».

Після ефективної розминки боксерська спільнота об'єдналася під пильним наглядом двох професіоналів своєї справи – майстра спорту міжнародного класу, учасниці I молодіжних Олімпійських ігор, чемпіонки світу з боксу серед молоді а нині – успішного тренера Ангеліни Бондаренко та не менш авторитетного наставника – спортивного директора ФБУ Антона Чередниченка. Цей тандем запропонував присутнім комплекс вправ з фітбоксу, який є однією з важливих дисциплін, направлених на розвиток спортивної статури, поліпшення координації рухів, тренування серцево-судинної і дихальної систем. Фітбокс, крім загального фізичного розвитку, тренує і навички самооборони. Це остаточно підтверджує те, що ця дисципліна підходить абсолютно всім!

Ангеліна Бондаренко, тренер:  «Ми намагалися побудувати тренування так, щоб вправи могли виконувати всі – як люди з хорошою підготовкою, так і ті, хто рідко тренується. Ідея в тому, щоб будь-яка людина могла взяти у цьому участь і щоб їй було цікаво. Звичайно, з самого початку людям з хорошою підготовкою буде простіше, однак абсолютно всі без винятку можуть відвідувати тренування.

Існує також стереотип про те, що бокс – споконвічно чоловічий вид спорту. Але це не так, у наш час багато дівчат віддають перевагу цьому єдиноборству. Що стосується фітбокса, то він, крім розвитку чисто боксерських навичок і класичних вправ на швидкість удару і витривалість, пропонує ще й аеробіку, яка так подобається дівчатам і жінкам.

Мені особливо приємно, що тренування проходять на «Олімпійському». Тут завжди чудово проводити час навіть без особливого приводу, а коли збирається стільки людей і коли вони тренуються всі разом під твоїм керівництвом, то відчуваєш неповторний драйв і насолоджуєшся процесом! Всі працюють як один механізм, підтримують один одного. І кожен бере від цього заняття щось своє».

Антон Чередниченко, спортивний директор ФБУ, тренер: «Перевага цих тренувань полягає в тому, що ви отримуєте навантаження на певні групи м'язів, комплексний фізичний розвиток. Тут також йде робота на кардіо, на координацію і багато іншого. Є також можливість освоїти навички самооборони, не вдаючись до стандартних спарингів. Не всі хочуть битися, але багато хто хоче навчитися себе захищати. Чим більш масовими будуть тренування, тим більше людей будуть здоровішими!»

Крім великої кількості спортсменів, учнів спортивних шкіл і клубів, тренування відвідали безліч простих громадян: можна було спостерігати, як до відкритого заняття підключилися цілі родини, включаючи маленьких діточок.

У загальній юрбі довелося розгледіти і колишнього українського «отамана», учасника Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро Володимира Матвійчука, який також поділився своїми враженнями від заходу:

«Приємно, що бокс користується у нас такою увагою. Спорт і бокс зокрема – це здоровий спосіб життя. Хотілося б, щоб молодь мала можливість для фізичного розвитку і молоді люди приходили на ці відкриті тренування. Бажаю усім не зупинятися на досягнутому, йти вперед і досягати висот! А ми, професійні боксери, будемо дарувати натхнення та мотивувати оточуючих».

Слід додати, що за ініціативи Федерації боксу України тренування з боксу і з його різновиду – фітбоксу – на НСК «Олімпійський» стануть регулярними і будуть проводитись щовихідних. 



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ