28 липня 2020

Президент ФБУ Володимир Продивус зустрівся з очільниками Федерації боксу Вінничини


У понеділок, 27 липня, президент Федерації боксу України Володимир Продивус провів зустріч з президентом Федерації боксу Вінницької області Олегом Алексою та першим віце-президентом обласного осередку ФБУ Олександром Ревуновим.

На зустрічі функціонери обговорили питання розвитку боксу в Україні та у Вінницькій області зокрема. Очільники федерацій розглянули можливість поступового відновлення боксерських подій після тривалої паузи, пов’язаної з пандемією COVID-19, зокрема, йшлося про проведення всеукраїнських та регіональних турнірів у найближчі тижні та місяці.

Володимир Продивус відзначив, що Федерація боксу Вінницької області є одним з найактивніших та найпродуктивніших осередків серед усіх регіональних федерацій.

«Пишаюся тим, що на рідній для мене Вінничині бокс, як і спорт загалом, розвивається напрочуд активно. У цьому, безумовно, заслуга тієї системи, яка будувалася в регіоні протягом багатьох років, а також, безумовно, потужного тренерського складу, самих боксерів і, звичайно, керівництва обласної федерації боксу. Вінницька область завжди була у числі лідерів українського боксу і впевнено утримує ці позиції і зараз. Наразі для нас важливо, щоб на Вінниччині, як і в усіх інших куточках нашої держави, поступово відновлювались змагання. ФБУ, у свою чергу, всіляко підтримуватиме ці ініціативи»,відзначив президент Федерації боксу України.

Голова Федерації боксу Вінницької області Олег Алекса прагне того, аби представники Вінницької області входили до складу збірних команд України різних вікових груп та здобували медалі міжнародного та національного рівня: «У нас сформувалася потужна боксерська команда тренерів, спортсменів і організаторів – спортивних функціонерів. Працюємо над тим, щоб бокс, та й загалом спорт, у нашому регіоні активно розвивався. Я завжди кажу, що наше основне завдання: щоб наші боксери були учасниками збірних України, здобували медалі в усіх турнірах, де братимуть участь. А завдання-максимум – щоб вінничани виходили на олімпійський ринг. Усе для цього в нашому регіоні є і це мене тішить. Для цього ми й працюємо усім наших потужним колективом».

У розмові перший віце-президент обласної федерації Олександр Ревунов наголосив, що Вінниччина має багато гідних боксерів, які представляють наш регіон у збірних командах України. Також Олександр Миколайович наголосив, що відтепер для усіх спортсменів важливо, щоб поступово відновлювались навчально-тренувальні збори та турнірі.

«Приємно відзначити те, що бокс поступово перезапускається після тривалої перерви. Це вкрай важливо, адже усі спортсмени скучили за звичним для себе графіком, в якому навчально-тренувальні збори та турніри посідали напрочуд важливу роль. Хочу відмітити те, що Вінниччина активно працює й над тим, аби спорт в нашому регіоні виходив з карантину. Так ми проводимо обласні турніри з дотриманням усіх епідеміологічних норм, а наприкінці року плануємо провести масштабний боксерський турнір, ініціатором якого виступив наш друг та товариш Сергій Капуста. Ну а наразі займаємось розвитком професійної кар’єри нашого земляка Андрія Ісакова. Андрій – дуже перспективний спортсмен. По своєму досвіду знаю, що такі таланти з’являються не щодня. Ми, як регіональна федерація, а також Федерація боксу України маємо робити все належне, щоб таким молодим і здібним боксерам надавалася усіляка підтримка. Це інвестиція в майбутнє збірної України та нашого виду спорту загалом», відзначив Олександр Ревунов.

Наостанок учасники зустрічі обговорили проведення у місті Вінниця великого боксерського шоу, яке відбудеться 19 грудня за ініціативи віце-президента Федерації боксу Вінницької області Сергія Капусти. Ця боксерська подія має всі шанси стати однією з найяскравіших в Україні у 2020 році.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ