8 серпня 2020

Президент ФБУ Володимир Продивус взяв участь у засіданні Виконкому EUBC


У суботу, 8 серпня, відбулося засідання Виконавчого Комітету Європейської конфедерації боксу (EUBC), в роботі якого взяв участь віце-президент і член Виконкому EUBC, президент Федерації боксу України Володимир Продивус. Через всесвітню пандемію COVID-19 засідання пройшло онлайн через відеоконференцію Zoom.

Ситуація в Європі, спричинена спалахом хвороби COVID-19, і відміна всіх офіційних міжнародних змагань стала головною темою порядку денного Виконкому. Члени Виконкому обговорили стан поточних справ із пандемією в окремих країнах континенту.

Президент ФВУ Володимир Продивус, зокрема, зазначив, що, незважаючи на достатню кількість хворих, спортивне життя в Україні поступово поновлюється.

"Починає відновлювати роботу бізнес, а також інші важливі сфери діяльності. Також ми бачимо і тенденцію до повернення спортивних змагань. Так за останній місяць Федерація боксу України провела ряд національних турнірів в різних регіонах нашої країни. Упевнений, що коли буде повноцінно відкрито авіасполучення, то ми зможемо провести і перші міжнародні старти. Переконаний, що, дотримуючись всіх рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я, нам вдасться запустити проведення великих міжнародних турнірів, а також континентальних першостей в різних вікових групах", – сказав президент ФБУ.

Одним з важливих питань була розробка міжнародного календаря змагань на 2020 рік, що також тісно пов'язано з ситуацією з COVID-19 і рекомендаціями ВООЗ. Володимир Продивус виступив із ініціативою створення робочої групи серед представників EUBC, яка має розробити попередній план календаря на 2020–2021 роки і запропонувати членам Виконкому для подальшого затвердження.

"Головними для нас на сьогоднішній день є ліцензійні турніри на Олімпіаду. Але,  переконаний, що необхідно буде провести кілька міжнародних турнірів перед стартом відбіркових турнірів на Ігри", – відзначив Володимир Степанович.

По рішення Виконавчого Комітету Європейської конфедерації боксу, зокрема, про розробку міжнародного календаря змагань на 2020 –2021 роки буде повідомлено згодом. Слідкуйте за новинами на офіційному сайті ФБУ.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ