7 вересня 2020

У Черкасах презентували міську федерацію боксу і відкрили ринг просто неба


У Черкасах відбулося урочисте відкриття боксерського рингу, який облаштовано просто неба на центральному стадіоні міста – «Черкаси Арена». Наприкінці минулого тижня на новому ринзі відбулися бої чемпіонату Черкаської області імені Івана Богуна. На змагання з’їхалися найсильніші боксери не лише з Черкас, але й з Тального, Маньківки, Умані, Лисянки, Ватутіного, Канева, Жашкова та інших міст регіону. Загалом – 236 учасників, серед яких і чоловіки, і жінки.

Як передає zmi.ck.ua, перед початком турніру на рингу відбулося вручення так званих пакунків боксера, в яких для спортсменів зібрали необхідний інвентар. Крім того, організатори вручили суддям іменні сорочки.

«Ми крок за кроком перетворюємо Черкащину на боксерську столицю України. Ми покращуємо спортивне оснащення спортсменів, будуємо інвентар та створюємо умови для занять боксом. Станом на сьогодні на Черкащині продуктивно діє перша в Україні програма розвитку боксу. У жодному іншому місті чи області подібного більше не має. І це вже дає свої результати. Переконаний, що ми обов'язково виховаємо олімпійського чемпіона. Для мене приємно на цьому турнірі зустріти мого тренера з боксу – Михайла Костючка. На цю людину я завжди рівнявся. Він показав, як потрібно любити бокс», – відзначив президент Федерації боксу Черкаської області Сергій Тищенко.

Окремо обласний очільник боксу відзначив вагомий внесок у розвиток боксу міського голови Черкас Анатолія Бондаренка та віце-президента Федерації боксу Черкаської області Юрія Ботнара.

«Хочу запевнити, що розвиток спорту є одним з наших пріоритетів. І не важливо, що це: бокс, футбол або інші види спорту. Ми будемо й надалі якомога більше уваги приділяти спорту, щоб наше молоде покоління росло здоровим. Нам потрібна сильна нація. І саме Черкаси мають стати спортивною столицею України», – відзначив міський голова Анатолій Бондаренко.

Окрім того, в цей день для громадськості була презентована Черкаська міська федерація боксу.

«Так склалось історично, що в Черкасах ніколи не було міської федерації і, по суті, всі її обов’язки виконувала обласна федерація. Ми вирішили виправити цю несправедливість. Ми завжди плідно працювали над розвитком боксу в Черкасах, тому будемо продовжувати це робити, але вже в нашій федерації. Ми й надалі будемо створювати максимально рівні умови для всіх боксерських клубів Черкас», – зазначив Юрій Ботнар, який і став очільником Черкаської міської федерації боксу.

Його заступниками стали заслужений тренер України Андрій Мальований та Артем Декалюк.

Новий голова Черкаської міської федерації боксу Юрій Ботнар разом із Сергієм Тищенком також передали спортивну форму з емблемою організації тренерам та спортсменам.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ