15 вересня 2020

"У Чорного моря!" Молодіжна збірна України розпочала тренувальний збір у комплексі Loma Sport Hotel


Навчально-тренувальний збір молодіжної збірної України з боксу, що розпочався у понеділок, 13 вересня, без сумнівів можна назвати історичним відразу з двох причин. По-перше, українська молодіжна команда зібралася вперше після безпрецедентно довгої перерви, що через карантин тривала більш ніж півроку.

По-друге, місцем проведення тренувального збору цього разу обрано новий, щойно відкритий готель Loma Sport Hotel у курортному місті Затока на березі Чорного моря, що стало можливим завдяки спільним домовленостям Федерації боксу України на чолі з Володимиром Продивусом і легенди українського спорту, чемпіона світу Василя Ломаченка разом з його батьком та тренером Анатолієм Ломаченком.  

Про абсолютно новий етап у тренувальному процесі "синьо-жовтих" в інтерв'ю прес-службі ФБУ розповів старший тренер збірної України серед молоді Олег Кудінов.

- Збір розпочався фактично вчора (розмова відбулася у вівторок. - Прим.), але ми досі знаходимося під сильними враженнями. Тож перш за все хочу висловити захоплення тими умовами, в яких пощастило працювати нашій команді протягом найближчих двох тижнів. Вони справді шикарні! Емоції у моїх підопічних, як-то кажуть, зашкалюють! Ми маємо все необхідне для плідної роботи, починаючи від залів, обладнаних найбільш якісним боксерським знаряддям і закінчуючи готельними номерами і харчуванням.

І ще, звичайно, всіх радує близькість моря. До води тут максимум 50-60 метрів. Проводимо дуже ефективні тренування на піску, хлопці бігають кроси по березі, дихають морським повітрям. Після того, як у нас анексували Крим, на моїй пам'яті це перший тренувальний збір у подібних умовах!

Головне, звичайно ж, це той чемпіонський дух, який відчувається скрізь у стінах цього готельного комплексу. Для нас велика честь стати першою боксерською командою, яка тренується тут. За це, звичайно, дуже вдячні Федерації боксу України, яка досягла відповідної згоди з Василем і Анатолієм Ломаченками.

- Навіть шкода, що вони зараз знаходяться за океаном, готуючись до чемпіонського поєдинку з Лопесом, чи не так?

- Згоден, але у нас тут є змога спілкуватися з хрещеним Василя. Постійно обмінюємося інформацією з табором нашого чемпіона світу. Ломаченко - не лише великий боксер, але і чудовий менеджер і організатор, доказом чого є цей чудовий готель, в якому ми зараз перебуваємо і де тренуємося.   Ставлю себе на місце своїх юних підопічних. Маючи перед собою такий приклад, як Ломаченко, у них просто горять очі! Впевнений, це дасть для них неймовірний поштовх. Адже Василь свого часу був таким же простим хлопцем, як і вони. Мої підопічні бачать, що важка праця, помножена на віру у свої сили, може творити дива!

- Скільки боксерів працює під вашим керівництвом зараз і на чому робиться акцент у тренуваннях?

- Ми викликали перші та другі номери збірної - усього 22 спортсмени. Враховуючи довгу перерву, зараз головне завдання - підтягнути до спільного знаменника функціональний і психологічний стан бійців. Хоча вже перші заняття показали, що практично всі хлопці знаходяться у чудовій формі. Я був по-хорошому вражений їхньою підготовкою. Це означає, що довгі місяці на карантині для них не пройшли марно. Також відзначу, що спаринги на цьому етапі ми не проводитимемо. Акцент робитиметься на індивідуальній роботі, підвищенню техніко-тактичної майстерності.  

- Вже на початку жовтня у Хмельницькому відбудеться чемпіонат України серед молоді. А в листопаді у Чорногорії стартує чемпіонат Європи серед молодих боксерів...

- Саме до цих змагань намагаємося підвести наших "збірників" у найкращій бойовій формі. На даний момент за десятибальною шкалою оцінюю готовність нашої команди на "7". Але час ще є. Розраховуємо на вдалий виступ наших хлопців на національній першості, на основі чого буде остаточно сформована команда на чемпіонат Європи. Конкуренція у збірній завжди присутня, але зміни у складі очікую незначні. Враховуючи той настрій, з яким хлопці займаються зараз, у мене хороші передчуття стосовно виступу України на найближчій першості континенту.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ