13 грудня 2020

Нова Конституція AIBA: Конгрес Міжнародної боксерської Асоціації проголосував за головний документ організації


Сьогодні, 13 грудня, конгрес Міжнародної боксерської Асоціації прийняв нову Конституцію. Головний документ  організації був проголосований переважною більшістю делегатів.

Основні цілі конституційної реформи були спрямовані на вдосконалення демократичного управління, прозорості та ефективності відповідно до рекомендацій Міжнародного олімпійського Комітету (МОК).

Нова конституція надасть значно більше повноважень національним федераціям та розширить їх присутність в житті Континентальних федерацій. Зокрема, президентів Конфедерацій обиратимуть на конгресах континентальних конфедерацій. Кількість членів правління скоротиться з 32 до 22. Врахований і принцип гендерної рівності. Щонайменше 6 членів правління повинні бути жінками. Спортсмени також будуть представлені у правлінні Конфедерацій.

Згідно нової Конституції однією з найбільш важливих органів організації буде Етична комісія AIBA. Серед її провідних завдань буде реалізації механізмів фінансового контролю, включаючи створення органу внутрішнього аудиту. Аудити проводитимуться один раз в квартал. Це дозволить організувати роботу AIBA максимально прозоро, що також було серед головних рекомендацій МОК.  

Також варто відмутити, що в рамках другого дня Конгресу було прийнято ряд поправок, внесених Національними Федераціями, які додатково розширюють повноваження Конфедерацій щодо організації навчальних курсів для суддів, тренерів, проведенню змагань і т.д. Поправки також визначають, що лише Конгрес зможе звільняти членів ЕтичноЇ та Дисциплінарної комісій, обмежуючи при цьому повноваження президента та членів Виконавчого комітету AIBA.

AIBA змінила свій статут з метою покращення управління, що зазнало критики з боку МОК. Проте також варто відзначити, що процес конституційної реформи був розпочатий AIBA ще до того, як МОК призупинив членство AIBA у 2019 році.

Згодом ми опублікуємо детальний звіт щодо ключових змін в Конституції AIBА. 



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ