4 січня 2021

У лютому 2021 року Україна прийматиме суддівські та тренерські курси AIBA


За ініціативи Федерації боксу України у лютому 2021 року у місті Чернівці проходитиме важливий міжнародний захід – тренерські (1 зірка AIBA) та суддівські курси (2 зірки AIBA) Міжнародної боксерської Асоціації (AIBA), що відбуватимуться під час Чемпіонату України серед чоловіків та жінок до 22 років (8–14 лютого).

Протягом кількох днів провідні міжнародні спеціалісти ділитимуться знаннями із своїми колегами. У рамках науково-практичного семінару українські тренери та судді пройдуть спеціальну програму начитки, отримають практичні навички, а по завершенні яких складуть письмовий екзамен. Усі результати тестувань будуть надіслані в центральний офіс Міжнародної боксерської Асоціації. В разі успішної здачі українські тренери отримають сертифікат на одну зірку AIBA, що дозволить їм супроводжувати боксерів до рингу на провідних міжнародних змаганнях та брати участь у здачі екзаменів на катмена. Судді, у свою чергу, за підсумком навчання отримають дві зірки AIBA, що дозволяє працювати на чемпіонатах Європи.

Слід також відзначити, що окрім України, тренерські та суддівські курси AIBA на початку року проходитимуть ще в двох країнах – Саудівській Аравії та Кувейті.

Рішення про те, що Україна стала однією з трьох країн, що організовує подібний міжнародний захід, прокоментував президент Федерації боксу України, віце-президент Європейської конфедерації боксу Володимир Продивус.

«Мені надзвичайно приємно, що провідні міжнародні фахівці з тренерської діяльності та суддівства проводитимуть навчання в нашій державі, і це проходитиме під егідою AIBA. У цьому контексті ми склали компанію таким потужним у фінансовому плані державам, як Саудівська Аравія та Кувейт, які у 2021 році проведуть також тренерські та суддівські курси. Це черговий показник високого авторитету ФБУ на міжнародній арені та показник наших перших кроків співпраці ФБУ з Міжнародною боксерською Асоціацією після виборів.

Федерація боксу України завжди дбала і продовжує дбати про професійний розвиток як суддівської колегії федерації, так і тренерського складу. Ми регулярно ініціюємо те, щоб українські тренери та судді проходили курси підвищення кваліфікації в Україні та за кордоном. Щодо суддів, то в цьому напрямку ми також активно лобіюємо інтереси наших спеціалістів для роботи на головних континентальних змаганнях, чемпіонатах світу та навіть Олімпійських іграх. Переконаний, що це правильний шлях для якісного розвитку українського боксу загалом.

Сподіваюсь, навіть складні умови карантину не завадять гостям з різних країн взяти участь у тренерських та суддівських курсах AIBA, що проходитимуть в Україні. Також ми розраховуємо і на незмінну активність наших спеціалістів. Адже в перші дні реєстрації заявки подали понад 75 учасників. Ми, у свою чергу, зробимо все від себе залежне, щоб організувати цей захід на найвищому рівні», – підкреслив Володимир Продивус.

 



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ