5 січня 2021

Збірна України розпочне змагальний рік з міжнародного турніру в Болгарії


Змагальний рік для Національної збірної України з боксу розпочнеться з Болгарії. Адже саме у Софії з 22 по 28 лютого проходитиме один з найбільш престижних міжнародних турнірів найвищої категорії – «Странджа 2020».

Варто відзначити, що участь у змаганнях прийматимуть чоловіча та жіноча збірні розширеними складами. Відмітимо, що Федерація боксу України вже подала заявку на участь і отримала підтвердження зі сторони Болгарії.

Міжнародний турнір «Странджа 2020» стане одним з ключових етапів для збірних команд у підготовці до ліцензійних турнірів на Олімпійські ігри. Тому, за отриманою попередньою інформацією, участь у цьогорічному турнірі прийматимуть найсильніші збірні світу своїми найпотужнішіми складами. У «всеозброєнні» до змагань підійдуть й наші збірні. Про це повідомили головні тренери команд.

«Розпочнемо підготовку у цьому році з двох тренувальних зборів. Спочатку з 10 по 24 січня на Конча-Заспі проведемо поглиблене тестування наших боксерів, а з 4 по 21 лютого запланований загальний тренувальний збір також на Олімпійські базі у Києві. Звідки ми і вирушимо до Болгарії. Турнір «Странджа» буде вкрай важливий для нас. Боксери отримають необхідну міжнародну бойову практику та саме результати цих змагань допоможуть більш якісно підготуватися до ліцензійного турніру на Олімпійські ігри», - зазначив головний тренер чоловічої збірної України Леонід Лоївський.

«На січень запланували збір із загально-фізичної підготовки, який пройде на олімпійській базі в Кончі-Заспі, а вже у лютому вирушаємо до Болгарії відбудеться традиційний турнір «Странджа», куди плануємо вирушити двома складами. Після цього розпочнемо безпосередню підготовку до європейського ліцензійного турніру на Олімпіаду. Звичайно, пандемія та локдаун ще можуть внести корективи у наш розклад: зараз важко прогнозувати ситуацію наперед», - сказав у розмові з прес-службою ФБУ головний тренер жіночої збірної України Сергій Гордієнко.   

Європейський турнір на Олімпійські ігри відбудеться з 22 по 26 квітня 2021 року. Світовий кваліфікаційний турнір приймати столиця Франції з 20 червня по 1 липня.

Нагадаємо, що минулорічному турнірі «Странджа» Національна збірна України посіла перше загальнокомандне місце. За результатами змагань наша команда здобула 4 золотих, 1 срібну та 5 бронзових медалей, а а кращим боксером змагань було визнано полтавчанина Олександра Хижняка.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ