23 липня 2021

Олімпійський боксерський турнір: що, де, коли


23 липня у Токіо офіційно стартували XXXII літні Олімпійські ігри. А вже починаючи з 24 липня і до 8 серпня включно в рамках змагань відбудеться олімпійський боксерський турнір. Медалі будуть розіграні в 13 вагових категоріях – 8 чоловічих та 5 жіночих.

Боротьбу за нагороди вестимуть 289 боксерів (188 чоловіків і 101 жінка), які представляють 80 країн світу. Цікаво, що жодна країна не змогла виставити своїх боксерів у всіх вагових категоріях. Найбільш чисельні команди – у збірних Великобританії, Узбекистану та ОКР (Олімпійський комітет Росії), які представлені 11 спортсменами.

Найстаршою учасницею боксерських змагань на Іграх у Токіо буде представниця Фінляндії Міра Потконен (1980 року народження). Її вік на момент старту Олімпіади становитиме 40 років, 8 місяців і 7 днів. Тоді як наймолодшою учасницею боксерського олімпійського турніру буде юна спортсменка з Таїланду Байсон Манікон (2001 року народження). Її вік складатиме на момент початку змагань усього лише 19 років, 8 місяців і 17 днів.

Боксерський турнір відбудеться на «Кокугікан Арені». Ця спортивна споруда була відкрита у 1985 році, і основним її призначенням було проведення змагань із сумо – національного виду спорту Японії. Втім, на Іграх-2020 цей зал обслуговуватиме виключно бокс.

Нагадаємо, що збірна України, яка вирушила до Токіо п’ятіркою – Олександр Хижняк (75 кг), Цотне Рогава (+91 кг), Ярослав Харциз (63 кг), Микола Буценко (57 кг), Анна Лисенко (69 кг) – є одним з лідерів серед європейських країн за кількістю своїх представників у боксі у Токіо-2020.  

Результати жеребкування - https://fbu.org.ua/news/federation_news/1871.html

Розклад змагань - https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/boxing/olympic-schedule-and-results.htm

Команди із найбільшою кількістю боксерів на Олімпіаді у Токіо:

11 –     Узбекистан

            ОКР

            Великобританія

10 –     США

9 –       Казахстан

            Індія

8 –       Алжир

7 –       Марокко

            Куба

            Бразилія

            Ірландія

            Домініканська Республіка

6 –       Туреччина

            Колумбія

            Китай

            Японія

5 –       УКРАЇНА

            Австралія

            Аргентина

            Таїланд

            Іорданія

            Франція

            Канада

            Азербайджан



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ