15 вересня 2021

Персона дня. Юлія Дем’яненко: «Для мене бокс – це емоції!»


Чемпіонат України серед жінок, що проходить у Запоріжжі, вже набрав повний хід, і ми продовжуємо знайомство з його учасницями. Сьогодні героїнею рубрики «Персона дня» на офіційному сайті ФБУ є чарівна дівчина, яка представляє на змаганнях столичну школу боксу, хоча народилася та виросла вона на Чернігівщині.

Отже, до вашої уваги – сім запитань до срібної призерки Чемпіонату Європи до 22 років, багаторазової чемпіонки та фіналістки Чемпіонатів України Юлії Дем’яненко. 22-річна спортсменка, до речі, вже стала володаркою «бронзи» на нинішній національній першості серед «еліти». 

1. Чому бокс та із чого все починалося?

«Я народилася у маленькому містечку Ічня у Чернігівській області. І так сталося, що в нашому місті не було жодних спортивних секцій. Втім, одного разу з Києва до нас переїхав тренер – Олег Олександрович Кравець, який відкрив секцію боксу.

Для всіх в Ічні це було щось незвичне. Дуже багато юнаків, дівчат захотіли спробувати свої сили. Більшість моїх подруг почалися займатися боксом в цього тренера, і я спитала себе: «Чому ні?» Теж почала тренуватися, і мені сподобалося. Поїхала на один турнір, другий, показала хороші результати. І, зрештою, вирішила для себе не звертати з цієї стежки. Мені дуже подобається цей вид спорту!

Кілька років тому змінила місце проживання, переїхала у столицю і зараз виступаю за Київ під тренерською опікою Володимира Володимировича Богатиренка».

2. Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

«Найбільше мотивації отримую від своєї сім’ї, моїх рідних. Вони всіляко мене підтримують і, як мені здається, роблять максимум для того, щоб у мене все виходило. Вони – моя опора!»

3. Ваше життєве кредо:

«Переживати емоції – це те, що я ціную в житті найбільше. Бокс для мене – це теж емоції! Я дуже люблю перемагати. Моменти, коли мені піднімають руку як переможниці двобою, для мене найцінніші. Їх не можна порівняти ні з чим!»

4. Чи є місце страху в боксі?

«Страх завжди присутній. Його відчуваю перед кожним поєдинком, і це не залежить від того, проти кого ти боксуєш – досвідченого чемпіона або зеленого новачка. Для того, щоб впоратися зі страхом, намагаюся відволіктися, подумати про щось хороше, послухати музику… Якщо цього не робити, можна елементарно перегоріти».

5. Яким був ваш найважчий бій і чому?

«Напевно, найбільше згадується Чемпіонат світу серед молоді у 2015 році, який проходив у Тайпеї. Це якраз той випадок, коди я дуже переживала за кінцевий результат, на мене дуже тиснула відповідальність, адже я розуміла, як багато я вже пройшла… До медалі першості світу залишався лише крок. У чвертьфіналі я боксувала з представницею Угорщини, але, на жаль, програла і в підсумку стала 5-ю».   

6. Ваша найважливіша поки що перемога – це…

«…Перше місце, яке я посіла на Кубку України серед жінок. Перед цим я щойно перейшла з молодіжного боксу у дорослий, і, чесно кажучи, сама не очікувала від себе такого результату! Це дуже пам’ятний для мене епізод у кар’єрі, який яскраво свідчить про те, що у спорті немає нічого неможливого».

7. Яку мету переслідуєте в боксі?

«Дуже хочеться дійти до кінцевої мети в олімпійському боксі – а саме виступити на літніх Олімпійських іграх у Парижі в 2024 році і гідно представити свою Батьківщину на найвищому рівні. Прекрасно розумію, що для цього потрібно багато працювати, попереду важкий і тернистий шлях. Але ця мрія того варта, чи не так?»   



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ