17 вересня 2021

Персона дня. Марія Ловчинська: «Мій брат - це приклад для мене!»


21-річну вихованку Броварського вищого училища фізичної культури Марію Ловчинську впевнено можна назвати однією з представниць нового покоління в українському жіночому боксі, яке наполегливо стукає в двері та готове зайняти нішу визнаних зірок. Зрештою в активі Марії на сьогоднішній день вже є такі визначні результати, як «золото» Чемпіонату Європи серед молоді 2018 року, «срібло» молодіжної першості світу того ж року та друге місце на чемпіонаті континенту серед 22-річних цього літа.

На Чемпіонаті України серед жінок-2021, що проходить у Запоріжжі, Марія Ловчинська впевнено вийшла у фінал у суперважкій категорії (понад 81 кг). До золотої нагороди, а також потрапляння до складу Національної збірної України на дорослому Чемпіонаті світу їй залишився один крок…

1.Чому бокс та із чого все починалося?

«В секцію боксу нас з братом привів батько. Саме він прищепив нам любов до цього виду спорту».

2. Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

«Мене мотивує моя сім'я та ​​мої друзі. Мій старший брат Дмитро – це приклад для мене! Ми хочемо, щоб наше прізвище знали в боксерському світі. Брат завжди говорить, що я найсильніша, дуже підтримує мене. Після кожного бою перший дзвінок – від Діми».  

3. Ваше життєве кредо:

«Немає нічого неможливого. Потрібно трудитися і досягати своїх цілей».

4. Чи є місце страху в боксі?

«Коли виходжу у ринг, хвилювання є завжди, але я навчилася справлятися з ним».

5. Яким був ваш найважчий бій і чому?

«Важкий бій був на Чемпіонаті Європи до 22 років в Італії у фіналі, з представницею Росії. Рахунок був 3:2 не на мою користь, але я стала сильнішою завдяки цьому. І зробила висновки для себе».

6. Ваша найважливіша поки що перемога – це…

«Перше місце на Чемпіонаті Європи серед молоді 2018 року. Це були незабутні емоції, коли гімн нашої країни грав на честь моєї перемоги».

7. Яку мету переслідуєте в боксі?

«Я мрію виграти Олімпіаду. Наразі ми з тренером чекаємо оновлення інформації про олімпійські вагові категорії. Після цього будемо вирішувати, в якій категорії залишатися».



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ