22 жовтня 2021

Дмитро Шенцев: «На Чемпіонаті світу маємо захистити високе реноме українського боксу!»


До початку Чемпіонату світу серед чоловіків у Сербії залишаються лічені дні. Своїми очікуваннями від турніру поділився перший віце-президент ФБУ, народний депутат України Дмитро Шенцев.

– Який настрій в українських боксерів напередодні Чемпіонату світу та як оцінюєте їхню готовність до цього надзвичайно відповідального старту?

– Настрій, я впевнений, бойовий. Відзначу, що ми звикли міряти усі великі боксерські події категоріями олімпійського циклу. Але умови проведення цієї світової першості є настільки унікальними, що, по суті, це як ще одна Олімпіада. Тут присутній і чималий призовий фонд, і надзвичайно потужний склад учасників. Майже всі найтоповіші боксери планети, які брали участь в Олімпіаді у Токіо, їдуть до Белграду.    

Часу на відпочинок майже не було. На жаль, збірна України цього разу не може розраховувати на свого безперечного лідера – олімпійського призера Олександра Хижняка, який має як слід відновитися після важкого п’ятирічного олімпійського циклу. Втім, для великої кількості наших молодих спортсменів це чудова можливість також увійти до еліти світового боксу. Головне, щоб вистачило майстерності, везіння та інших факторів для того, щоб Україна на цій світовій сцені виглядала достойно.

– Скільки медалей збірна України розраховує завоювати на цьому Чемпіонаті світу?

– Якщо чесно, то будувати «медальні плани» – це справа невдячна. Безумовно, ми завжди ставимо перед собою найвищі цілі. Ще ніхто з наших боксерів не вирушав на якісь змагання, немов на прогулянку. Усі налаштовані дуже серйозно! Сама підготовка до такого турніру, як Чемпіонат світу, вимагає багато матеріальних, фізичних, а також моральних зусиль. Зрозуміло, що перед кожним нашим спортсменом стоїть завдання завоювати медаль.

Як вийде насправді – побачимо. Повторюся, що підтримувати після Олімпіади протягом тривалого часу боксерів на піку форми надзвичайно складно. Приклад Саші Хижняка це підтверджує. Втім, ми усі сподіваємося, що медалі у нас будуть, і високе реноме українського боксу ми захистимо.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ