11 вересня 2018

Вінничани впевнено перемагають команду з міста Кельце


Збірна команда Вінниці впевнено перемогла боксерів з міста Кельце в рамках матчевої зустрічі до Дня міста Вінниця. Підсумковий рахунок - 5:1.

Перемоги для Вінницької збірної здобули: Віталій ТЕРЕЩУК (вагова категорія 69 кг), Олексій ТОКАРЧУК (вагова категорія 75 кг), Андрій ІСАКОВ (вагова категорія 81 кг), Дмитро ЛІСОВИЙ (вагова категорія 91 кг) та Денис СОЛОНЕНКО (вагова категорія 81 кг).

«Надзвичайно приємно бачити такі яскраві та безкомпромісні поєдинки у виконанні наших вінницьких боксерів. Це було чергове справжнє свято спорту, яке ми традиційно організовуємо для жителів та гостей нашого міста. Маю надію усі присутні високо оцінили наші старання. Вдячний також усім гостям нашого заходу, які поставились з розумінням до зміни локації поєдинків внаслідок форсмажорних обставин пов’язаних з складними погодними умовами, зазначив президент Федерації боксу Вінницької області Олег Алекса. – Організація такого важливого спортивного заходу була б неможлива без керівництва міста та спортивного комітету Вінницької міської Ради. Висловлюю слова подяки особисто меру міста Сергію Моргунову за всебічну підтримку та допомогу в розвитку спорту загалом. Переконаний, що саме завдяки нашим сумісним старанням ми змогли провести цей вечір на найвищому рівні».

Своїми враженнями від переконливої перемоги команди поділився також старший тренер збірної Вінницької області серед чоловіків Роман Вокалюк. В свою чергу Роман Валерійович відзначив, що клас вінницьких боксерів був на порядок вищий за суперників з Польщі.

«Вінницькі бійці більш досвідчені за представників міста побратима Кельце (Польща). В складі нашої команди були учасники Олімпійських ігор, призери чемпіонатів Європи. До то ж збірна України є лідером не лише на континенті, а й у світі. Тому не дивно, що наша перевага виявилася вагомою, – зазначив Роман Вокалюк. Загалом хочу відмітити високий рівень організації матчевої зустрічі. Федерація боксу Вінницької області в черговий раз показала, що ми можемо приймати змагання самого високого рівня. Дуже приємно, що навіть не дивлячись на форсмажорні обставини вечір боксу продовжився та наші боксери провели поєдинки до яких готувалися протягом останнього часу». 

Варто також зазначити, що окрім боїв за участю боксерів олімпійців участь у заході приймали також й професійні боксери. Глядачі стали свідками рейтингового поєдинку за участю учасника Олімпійських ігор 2016 року Володимира Матвійчука, а також титульного бою за престижний пояс WBC-A між представником Німеччини Олександром Франком та угорцем Золтаном Петрані. В головному ж поєдинку вечора свій прощальний вісімдесят восьмий бій провів один з найбільш досвідчених професійних боксерів Вінниччини – Володимир БОРОВСЬКИЙ.

«Провести бій у рідному місті – була мрія усієї спортивної кар’єри. Вдячний Президенту Вінницької обласної Федерації боксу Олегу Алексі, президенту ФБУ Володимиру Продивусу, а також віце-президентам Федерації боксу Вінницької області Олександру Ревунову, Григорію Деруну та Сергію Капусті за надану можливість провести останній бій на ринзі у Вінниці. Також висловлюю подяку Виконавчому директору ФБУ Донатасу Піскуну та усім людям, які приймали участь в організації цього вечора боксу, - зазначив Володимир Боровський.Щодо безпосередньо мого поєдинку, то я вдячний білорусу Павлу Гришкавцю за надзвичайно цікавий бій, який, я переконаний, сподобався усім глядачам. Окрім того мені надзвичайно приємно, що протягом усього поєдинку мені секундували мої друзі та справжні спеціалісти своєї справи Давид Табатадзе та Ігор Горлачов. Протягом усієї боксерської кар’єри я завжди намагався боксувати так, щоб глядачам було дійсно цікаво. Маю надію, що і мій останній бій був гідним того, щоб стати головним поєдинком вечора. Вдячний усім вінничанам, моїй родині, близьким та друзям за підтримку, яку я відчував протягом усієї 20-річної кар’єри на профі ринзі».

Окрім цікавих та безкомпромісних поєдинків, які подарували усім присутнім глядачам учасники матчевої зустрічі, пройшла також й офіційна церемонія нагородження провідних вінницьких спеціалістів у сфері боксу до Дня фізичної культури та спорту.

Грамотами від Вінницької обласної державної адміністрації були нагороджені:

- виконавчий директор Федерації боксу України, вінничанин – Донатас Піскун;

- провідний тренер – Владислав Кашеєв;

- боксер - Володимир Боровський.

Окрім того диплом тренер AIBA 1 зірка (Міжнародна боксерська Асоціація) отримав один з найкращих тренерів Вінниччини Юрій Іванович Довгий.

«Вдячний керівництву Федерації боксу Вінницької області в особі Олега Алекси, Олександра Ревунова, Сергія Капусти та Григорія Деруна за підтримку тренерів та загалом розвиток боксу в регіоні,зазначив Юрій Іванович. Наші боксери в черговий раз продемонстрували, що є одними з найкращих в Україні. Переконаний в тому, що і на чемпіонаті України, який прийматиме наприкінці року Харків, наші боксери також завершать турнір в числі найкращих».

Беззаперечно, одними з найбільш цікавих поєдинків вечора боксу стали професійні поєдинки за участю учасника Олімпійських ігор 2016 року Володимира Матвійчука, а також вінничанина Володимира Боровського. Про це в бесіді розповів виконавчий директор Федерації боксу України Донатас Піскун.

«Чудовий вечір боксу, який пройшов на дуже високому рівні. Нам вдалося зробити все так, як планувалося. Загалом організація зайняла досить багато часу, проте усі наші старання увінчалися успіхом. Єдине, що корективи внесла погода, проте, це нам також вдалося завчасно спрогнозувати а перенести змагання до найкращого спортивного клубу міста – «Нокаут». Вдячний Сергію Капусті за оперативну допомогу в вирішенні даного питання, - зазначив Донатас Піскун. – Загалом поєдинки вечора боксу видалися напрочуд цікавими та безкомпромісними. Особливо це стосується двох заключних професійних боїв за участю Матвійчука та Боровського. Хлопці показали дійсно той бокс, який люблять глядачі. Задоволений тим, що нам вдалося організувати прощальний поєдинок Боровського саме у Вінниці. Це саме той боксер якого люблять вінничани і який заслужив своєю відданістю боксу закінчити свою кар’єру перемогою у рідних стінах. Що найголовніше хочу висловити слова подяки тим людям, без яких проведення цього вечора боксу було б неможливим. Вдячність меру міста Вінниця Сергію Моргунову, президенту Федерації боксу України Володимиру Продивусу, Президенту Федерації боксу Вінницької області Олегу Алексі, віце-президентам обласної Федерації Олександру Ревунову, Сергію Капусті та Григорію Деруну, а також голові комітету з фізичної культури та спорту Вінницької міської ради Сергію Краєвському».   



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ