9 жовтня 2018

Максим Галиничев: «Роком задоволений ще не на сто відсотків – висновки зробимо лише після Олімпіади»


Серед молодих боксерів, які виділяються серед однолітків, є вже ті, хто досяг певних успіхів у своїх вікових категоріях. Як Максим Галиничев, який став чемпіоном Європи серед юнаків і нині відправляється на юнацьку Олімпіаду в Буенос-Айрес. Про очікування перед турніром та свої перші кроки в боксі він розповів прес-службі ФБУ.

- Наче не так давно був континентальний форум, а ось уже й подія планетарного масштабу – юнацька Олімпіада. Згадаєте, як виступали на юнацькому чемпіонаті Європи в Італії? Які емоції були після перемоги у фіналі?

- Від виступів були лише позитивні емоції, навіть зашкалювали. У першу чергу тому, що нікого не підвів. Ні тренерів, ні батьків, ні друзів – всі вболівали за мене.

- Які бої були там найцікавіші? Кого із суперників відзначите?

- Кожний з боїв був важкий по-своєму: як психологічно,так і фізично. Але найважчий бій був із французом у чвертьфіналі. Ця перемога надихнула на подальші успіхи.

- Молодіжні Олімпійські ігри - найкрупніший для вас турнір?

- Авжеж, це найбільш значимий турнір. Туди треба їхати лише за «золотом», але конкуренція буде велика: прохідних боїв не буде – відразу стане важко.

- Чи все було добре з підготовкою?

- Підготовка пройшла відмінно. Все було планово: відпрацьовували з тренером комбінації, і Олег Никодимович Малованюк задоволений. Але головне, щоб це принесло плоди на змаганнях.

- Останніми днями спарингувалися з алжирцями?

- Так, до нас приїжджали хлопці з Алжиру. Можливо, вони не дуже технічні, але «дихають» капітально: теж було важкувато.

- Чи знаєте когось із майбутніх суперників по Аргентині? Можливо, з кимось перетиналися раніше?

- Знаю боксера з Узбекистану, який нещодавно виграв чемпіонат світу. Абдумалик Халаков – найбільш грізний суперник. Я боксував з ним в Баку та переміг, але зараз він каже, що «наклацає» мене (сміється). Що й казати, суперник принциповий!

- Які із закордонних змагань запам’яталися найбільше?

- В Німеччині боксували на юнацькому рівні. Там були й американці – найбільш сильний турнір.

- Які плани в Аргентині, окрім боїв?

- Ходити на пляж (сміється). А якщо серйозно, концентрація буде лише на змаганнях. Треба буде налаштовуватися та не розслаблятися. Важливо тримати себе у тонусі: ми вилітаємо за два тижня до боїв, тому там ще треба буде тренуватися.

- Чи знаєте когось з інших видів спорту в збірній України, яка буде змагатися на Олімпійських іграх?

- Ні, не знаю нікого. Будемо знайомитися, адже спільною делегацією вирушили до Аргентини.

- Як для вас пройшов у цілому рік?

- Рік був відмінний: і тренувався, і відпочивав, були достойні перемоги. Але задоволений ще не на сто відсотків – подивимось після Олімпіади.

- На завершення, пару слів про себе - звідки родом, перший тренер і нинішній тренер?

- Я народився у місті Шостка Сумської області. Перший тренер – Сергій Володимирович Підлипний. Зараз мене тренують Богдан Сергійович Дмитренко, Володимир Анатолійович Зимников та Олександр Станіславович Позняк.

- Який представляєте клуб?

- Клуб «Юність» в Ромнах, де я зараз і тренуюсь.

- А як потрапили до боксу?

- Займався хокеєм на траві, але зламав «ролик» та більше туди не ходив. Також займався лижами – ходив десь півроку, виступав на змаганнях, але теж закинув. А потім батько віддав мене на бокс…

- Чи в сім'ї хтось займався боксом?

- Брат займався, старший від мене на п’ять років. Спочатку займався серйозно, але потім в нього перестало виходити, так що він непомітно закинув.

- Хто ваш улюблений боксер?

- Вася Ломаченко та Менні Пак'яо.

- Вони просто подобаються чи є бажання щось підгледіти, перейняти техніку?

- Копіювати – ні, але щось від них взяв. Знаєте, як кажуть – копія завжди гірша від оригіналу. Тому як не будеш старатися – так як у них виходити не буде.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ