5 січня 2019

Федерація боксу України висловлює слова співчуття родині та близьким загиблого представника УДО


Днями у Києві трапилась надзвичайно резонансна подія, наслідком якої стала загибель представника Управління державної охорони, спортсмена, який за даними ЗМІ був військовим та займався рукопашним боєм – Василя Хмелюка.

Винуватцем трагедії називають колишнього професійного боксера, який провів на професійному ринзі 10 поєдинків – Павла Очеретяного. Варто відмітити, що на сьогоднішній день Павло Очеретяний, дізнавшись із преси про наслідки події та про оголошення його в розшук, добровільно з’явився у Печерське відділення Національної поліції та щодо нього розпочаті процесуальні дії.

До Федерації боксу України регулярно звертаються представники ЗМІ з проханням прокоментувати даний інцидент. Мусимо зауважити, що наша організація не вважає за можливе коментувати дану ситуацію на даному етапі, тим більше, коли триває кримінальне провадження. Усі крапки над «і» має розставити слідство та суд.

Партнери по рингу, друзі та знайомі завжди характеризували Павла як врівноважену та стриману людину. Свого часу він вважався талановитим боксером, хоча професійну кар’єру особливих здобутків не мав та, в свою чергу, не мав прямих стосунків з Федерацією боксу України.

Варто зауважити, що, нажаль, конфлікт є складовою частиною нашого життя і в такій самій життєвій ситуації може опинитися кожен. Не важливо - спортсмен чи людина, яка не має відношення до спорту. Єдине, чим різняться представники єдиноборств, якими в даній жахливій трагедії були обидві сторони конфлікту, - це відчуття власної сили та розуміння можливих наслідків своїх дій.

Бокс – це в першу чергу мистецтво захисту. Це той вид спорту, який протягом останніх років приносить нашій країні визнання та популярність по всьому світові. Дуже прикро, що подібні ситуації виникають і можуть траплятися у нашому житті.

Важко усвідомлювати, що за результатами вуличної сварки родина залишалась без батька, чоловіка, сина... З боку іншої родини заручниками стали батьки та дружина…

З цього приводу Федерація боксу України висловлює щирі слова співчуття родині та близьким загиблого. Ми переконані в тому, що слідство по даній справі буде максимально об’єктивним.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ