12 листопада 2019

Чернівецькі боксери потужно виступили на міжнародному турнірі в Угорщині


Лідером Чернівецької області з боксу в усіх відношеннях сьогодні є чернівецький боксерський клуб «Колізей-Машзавод». Окрім того, що клуб проводить єдиний на сьогоднішній день в області традиційний щорічний міжнародний турнір з боксу та організовує спортивні боксерські шоу, вихованці «Колізея» на чолі з тренерською родиною Едуарда і Олександра Погодіних постійно беруть участь у численних змаганнях з боксу як в інших регіонах України, так і за кордоном.

Направду для «колізеєвців» тріумфальним став Міжнародний турнір з боксу «Кубок Егера»,  який минулими вихідними в одноіменному угорському місті зібрав солідну кількість учасників з Угорщини, України, Словаччини, Румунії й Австрії.

Понад 250 учасників в усіх вікових категоріях, в тому числі й дівчата, виборювали право стати переможцями на двох рингах в Егері. Вірніше сказати, цей турнір став справжнім відкритим Чемпіонатом Угорщини, і представники України стали чи не найкращою командою цих змагань.

Чернівчани здобули за два змагальних дні 9 перемог, в тому числі й над діючим чемпіоном Угорщини серед юнаків! З шести вихованців БК «Колізей-Машзавод» четверо стали переможцями у своїх вагових категоріях, здобули окрім цього одну срібну і одну бронзову медалі. Більше того, двоє «колізеєвців» отримали з рук президента Федерації боксу Угорщини пам’ятні кубки – за кращий бій та за кращу техніку!

По дві перемоги у своєму активі мають Ігор Милинка (2008р.н, 32кг), Єгор Кісіліца Егор (2007р.н, 40кг), Володимир Меленчук (2006р.н, 38.5кг, переміг чемпіона Угорщини у ваговій категорії, важчій за його особисту!) та Ілля Сіньков (2001р.н, 91кг), який проводив свої перші поєдинки серед дорослих, а в фіналі закінчив бій достроково!

Віталій Гінчак (2004р.н, 57кг) у фіналі боксував з капітаном збірної Угорщини, призером чемпіонату Европи серед юніорів, і саме він разом із опонентом отримав спеціальний Кубок за кращий бій, а Артему Баку (2006р.н, 41.5кг) зовсім трішки не вистачило до виходу у фінал...

Отримали юні чернівчани й потужну підтримку від батьківського комітету, який самотужки завітав до Егера разом із спеціальним кореспондентом і складав немаленьку конкуренцію місцевим, дуже емоційним вболівальникам!

Лишається побажати енергійному, невтомному ентузіасту, тренеру БК «Колізей-Машзавод» Олександру Погодіну подальших успіхів на рингах України і Європи, особливо в умовах того, що він фактично «один на своїх плечах» тягне сьогодні лямку популяризації буковинського боксу!

 

 

Альберт Комарі, А-3 BOXING MEDIA PRODUCTION



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ