2 грудня 2019

Володимир Бородянський: «У 2020 році в Україні буде створюватися спортивна інфраструктура»


Міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський повідомив, що у 2020 році в Україні займуться спортивною інфраструктурою. Про це повідомляє сайт gordonua.com з посиланням на ZN.UA.

«У питаннях спорту ... є інерція. Адже неможливо запустити Олімпіаду за рік. Все вже запущено. Тобто можна орієнтуватися на швидкий результат, але цей результат не буде значущим. Кращі результати отримаємо тільки в тому випадку, коли перебудуємо існуючу систему. Ось зараз ми її розбудовуємо. І на наступний рік, так би мовити, будемо створювати спортивну інфраструктуру», - сказав він.

За словами міністра, «основні результати в спортивній сфері громадяни наочно побачать через дв-три роки».

«Основне завдання - це збільшити кількість людей, що займаються спортом. У нас держава в першу чергу займалася спортом високих досягнень, тобто професійним спортом. Але держава повинна перш за все дбати про здоров'я нації», - зазначив Бородянський.

Він вважає, що спортивні федерації повинні стати «більш відповідальними, більш самостійними».

«Адже багато роботи за окремі федерації виконувало Міністерство спорту. Ми хочемо, щоб спорт почав розвиватися знизу, з клубної системи, тобто клуби, федерації, і підтримка держави була б одним із джерел фінансування федерацій. Треба провести реформу в дитячих, юнацьких школах, перестати фінансувати установи, а перейти до фінансування дітей. Тобто гроші повинні ходити за дітьми, ця історія для спорту теж актуальна», - заявив міністр.

Він також повідомив про намір «задіяти всю наявну в спорті інфраструктуру, розширити її діяльність - від шкільних спортивних залів до комерційних установ».

«Наші зусилля будуть спрямовані на те, щоб це відбувалося. Ми хочемо прибрати зайві бар'єри перед людьми, які організовують різні масові змагання, тобто спростити їм організацію, в тому числі наданням фінансування», - зазначив Бородянський.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ