4 березня 2020

Владислав Мангер: «Неспортивна поведінка загрожує іміджу держави»


4 березня відбулося засідання контрольно-дисциплінарної комісії Федерації боксу України (КДК ФБУ) щодо ситуації, пов’язаної із підписанням Віктором Вихристом професійного контракту з німецькою промоутерською компанією та відмовою боксера від виступів у складі Національної збірної України з боксу, у тому числі на Олімпійських іграх 2020 року у Токіо.

На засідання КДК ФБУ були запрошені представники Федерації боксу України, Національної збірної України з боксу, Віктор Вихрист, його тренер Олександр Ляховий та менеджер Андрій Котельник. З боку спортсмена були присутні тільки юристи, які представляли його інтереси та інтереси тренера та менеджера. Юристи не надали членам комісії письмових пояснень з приводу порушень боксером інтересів Національної збірної України з боксу напередодні Олімпійських ігор.

- У моїй практиці це перший випадок, коли так скандально відбувається перехід спортсмена у професійний бокс. Порушено інтереси Національної збірної України, яка напередодні кваліфікаційних турнірів Олімпійських ігор неочікувано втратила перспективного спортсмена, в якого були вкладені величезні ресурси держави та на якого покладалися певні надії, - повідомив перший віце-президент Федерації боксу України, голова контрольно-дисциплінарної комісії Федерації боксу України Владислав Мангер. – Ця ситуація дуже негативно впливає на імідж держави, на розвиток боксу в Україні та на перспективи Національної збірної України з боксу. Будь-який конфлікт має наслідки, переможців у ньому не буде, а будуть тільки репутаційні втрати як для самого Віктора Вихриста, для його тренера та менеджера, так і для українського боксу в цілому.

На думку Владислава Мангера, не зважаючи на жорстку позицію Федерації боксу України щодо порушень з боку Віктора Вихриста, сторони мають шанс вирішити конфлікт.

- Є такий термін - «неспортивна поведінка». На жаль, боксер, який міг стати першим номером Національної збірної України з боксу, отримати медаль на Олімпійських іграх у Токіо, знехтував умовами контракту, іміджем та інтересами нашої держави. Вважаю, що боксер Вихрист має публічно подякувати Федерації боксу України за свою спортивну кар’єру, потиснути руку Президентові Федерації та вирішити конфлікт, - вважає Владислав Мангер.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ