2 червня 2020

Відбулося громадське обговорення проєкту Концепції Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2021-2025 роки


Проєкт Концепції Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2021-2025 роки розроблено Міністерством молоді та спорту за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

Проєкт розроблено з метою створення можливостей для самореалізації та розвитку потенціалу молоді в Україні, підвищення рівня її самостійності, життєстійкості, конкурентоспроможності та активної участі в суспільному житті і подальшому розвитку українського суспільства.

Протягом травня тривало громадське обговорення проєкту Концепції, а з 25 по 29 травня 2020 року за участі заступниці Міністра молоді та спорту Марини Попатенко, відбулися громадські онлайн консультації з представниками інститутів громадянського суспільства та установ, що працюють з дітьми та молоддю, зокрема, з молодіжними та дитячими громадськими організаціями та молодіжними центрами, міжнародними організаціями, молодіжними консультативно-дорадчими органами, органами учнівського та студентського самоврядування, фахівцями у молодіжній сфері, молодіжними працівниками, молоддю та іншими зацікавленими організаціями. Усього у обговоренні брало участь більше 500 учасників.

Марина Попатенко зазначила на важливості участі молоді та експертів молодіжного середовища у процесі формування та реалізації державної молодіжної політики і звернула увагу, що будується політика на наступні 5 років – це відповідальна та консолідована робота і повинна включати думки усіх зацікавлених сторін. Концепція – це перший етап. Другим, і найважливішим, буде етап розроблення проекту Програми, який матиме деталізовані завдання та заходи щодо вирішення найактуальніших питань молоді. І саме тут важливо зазначити на співпраці з різним колом партнерів, оскільки тільки спільними зусиллями ми зможемо досягнути того результату, на який очікуємо – зробити все, щоб молоді люди пов’язували своє життя і життя своїх дітей з Україною, мали відповідні можливості для самореалізації і сталого розвитку та брали активну участь у суспільному житті.

Під час обговорення було отримано пропозиції щодо удосконалення проєкту Концепції, зокрема, в частині уточнення мети, пріоритетів, інструментів реалізації молодіжної політики та очікуваних результатів.

За результатами громадського обговорення, проєкт Концепції буде доопрацьовано та направлено на погодження до заінтересованих органів державної влади. Також доопрацьований проєкт Концепції буде розміщено на сайті Мінмолодьспорту.

З презентацією проєкту Концепції можна ознайомитися ТУТ.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ