1 жовтня 2020

Леонід Задорожний: «Харків повертає собі лідируючі позиції у жіночому боксі України»


З 28 вересня по 4 жовтня у Харкові проходить Кубок України з боксу серед жінок-молоді, юніорок та дівчат, в якому боротьбу за нагороди ведуть понад 250 учасниць з усіх куточків нашої держави. Турнір перетнув свій екватор і невдовзі пройдуть вирішальні стадії.

Своїми враженнями від змагань з прес-службою ФБУ поділився президент Федерації боксу Харківської області Леонід Задорожний.

«По-перше, мені як очільнику харківського осередку ФБУ приємно відзначити, що Харків повертає собі лідируючі позиції у жіночому боксі України, свідченням чого великою мірою є те, що національна федерація довірила нам право проведення даного турніру.

Другий момент, на який хотів би звернути увагу – це те, як усі дівчата та їхні тренери скучили за справжніми змаганнями. Відчувається великий азарт і жага перемоги з боку всіх учасниць. Треба бачити, як дівчата палко вболівають одна за одну – таку взаємопідтримку рідко коли зустрінеш у чоловічому боксі. При цьому усі бої проходять за духом «фейр-плей», ведеться чесна спортивна боротьба.

Чесно зізнаюся – спостерігаю за поєдинками не просто як функціонер, а як звичайний глядач і вболівальник. Практично всі спортсменки демонструють високий рівень майстерності і фізичної підготовки. Складається враження, що шести місяців карантину до цього наче не було. Це говорить про те, що люди добре тренувалися під час цієї тривалої паузи», – зазначив Леонід Якович Задорожний.

На питання щодо того, які спортсменки та які бої вразили його найбільше у перші дні змагань, президент Федерації боксу Харківської області відповів:

«Напевно буде неправильно називати якісь конкретні прізвища, адже з найкращого боку показали себе багато учасниць і я боюсь про когось забути. Але найбільше емоцій викликали бої за участю харків’янки Вероніки Накоти, що виступає у віковій категорії 2004—2005 р. н. Впевнено йде по турнірній сітці ще одна наша землячка, лідер збірної України Юлія Циплакова. До речі, за боями уважно стежать старші тренери наших збірних команд. Справедливо буде відзначити не лише спортсменок з Харкова, а й з інших міст — Івано-Франківська, Хмельницького, Дніпра, Черкас, Полтави та багатьох інших…

Наразі готуємось до проведення вирішальних стадій Кубка. Півфінали пройдуть у п’ятницю, 2 жовтня, а фінали і нагородження – у суботу, 3-го числа. На жаль, через карантинні обмеження не можемо запросити на перегляд поєдинків усіх бажаючих. Суворо дотримуємось відповідних норм! Але пряма трансляція змагань у два завершальні дні відбуватиметься на Facebook-сторінці ФБУ та Youtube».



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ