20 листопада 2020

Четверо українців виграли бої у перший день півфіналів Євро-2020 серед молоді


На чемпіонаті Європи серед молоді-2020, що проходить у Чорногорії, сьогодні, 20 листопада, відбулася перша частина поєдинків півфінальної стадії. У п’ятницю на ринг у Будві виходили шість спортсменів молодіжної збірної України.

Змагальний день розпочався дещо невдало для молодих майстрів рукавички. У першому бою за участю нашого співвітчизника, харків’янина Данила Дрижака (найменша категорія - 49 кг), судді були невблаганні, віддавши перемогу його опоненту – Міхаїлу Тарану з Молдови.

Ще більший подив у чисельної української делегації викликав вердикт Феміди у поєдинку кропивничанина Бозорбоя Матякубова з чеським боксером Еріком Сухи в категорії 64 кг. Бозорбой, на рахунку якого на цьому турнірі вже були дві яскраві перемоги, діяв у звичній яскравій манері, проводячи сміливі атаки і потужні ударні серії. Здавалося, що вихід у фінал вже у кишені, втім, переможцем був визнаний опонент українця.

Після не дуже вдалого початку у наступних боях українці продемонстрували неабиякий бійцівський характер і бажання битися і за себе, і за «тих хлопців». Харків’янин Микита Горбатенко у категорії до 91 кг переломив хід непростого протистояння з Ремзо Мустафічем з Косова і оформив такий очікуваний перший вихід у фінал для представників збірної України!

Цікавий двобій очікувався у категорії до 52 кг. Українець Роман Літвінов протистояв іспанцеві Хуану Пантойї, який створив найгучнішу сенсацію на попередніх раундах, вибивши з боротьби росіянина Нікіту Космана. Треба відзначити, що гарантована медаль для Пантойї стала першою нагородою для Іспанії на молодіжних Євро за останні 28 років! Втім, піднятися вище третього місця Пантойї не судилося. У цікавій тактичній боротьбі вихованець донецької школи боксу Літвінов виявився більш вправним і здобув заслужену перемогу, а з нею – і вихід у фінал.

Найкращий боксер молодіжного чемпіонату України-2020 Юрій Захареєв з Одеси підтвердив свій статус одного з лідерів нашої команди і провів потужний півфінал проти Емірджана Мехмеда з Болгарії. У третьому раунді наш співвітчизник відправив супернка у нокдаун, після чого жодних сумнівів щодо результату двобою не залишилося – перемога українця.

Серед тих, хто сьогодні вийшли на ринг, була і одна учасниця жіночої молодіжної збірної України. Киянка Марина Стойко здолала опір господарки змагань – Ніни Роденовіч з Чорногорії – і зберегла шанси на здобуття чемпіонського звання на Євро-2020.

Відзначимо, що у суботу відбудеться друга частина півфінальних боїв, в яких візьмуть участь відразу вісім українських боксерів, серед яких – чотири хлопці і чотири дівчини.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ