2 грудня 2020

Юніорська збірна України завершила Євро-2020 із п’ятьма золотими медалями!


У місті Софія, Болгарія, завершився Чемпіонат Європи з боксу серед юніорів-2020, у якому взяли участь спортсмени з 19 країн Старого світу.

Цей турнір став найуспішнішим в історії збірної України. Наші юніори завоювали у столиці Болгарії 20 медалей різного ґатунку. Серед них – 5 золотих, 4 срібні і 11 бронзових медалей. Це другий показник серед усіх країн-учасниць цьогорічних змагань. З незначним відривом наші спортсмени поступилися у медальному заліку команді Росії.

«Чемпіонат Європи з боксу серед юніорів став одним з небагатьох великих міжнародних спортивних форумів у 2020 році. Мені, як президенту Федерації боксу України, дуже приємно відзначити, що наш вид спорту приносить стільки позитивних емоцій українським вболівальникам, в яких, відверто кажучи, у цьому році не було багато приводів для радості. Але виступ українських боксерів спочатку на молодіжному Чемпіонаті Європи в Чорногорії, а тепер і на юніорському Євро у Болгарії, вкотре переконує, що український бокс продовжує тримати дуже високу планку у всьому світі. Нас визнають як одну з лідируючих держав! – відзначив віце-президент Європейської конфедерації боксу, президент Федерації боксу України Володимир Продивус. – Минулого року ми здобули 13 нагород на континентальній першості серед юніорів, а цього року вже 20. Результат, який по праву можна вважати історичним! Вітаю усіх чемпіонів та медалістів, а також, звичайно, тренерський склад збірної на чолі з Віктором Петровим та Сергієм Данилівим та персональних наставників наших боксерів. Так тримати!»

Чемпіонами Європи за підсумками фінальних двобоїв стали Віталій Грабовський у ваговій категорії 57 кг, Олександр Яровий у категорії 60 кг, Олексій Боклах у категорії 63 кг, Олександр Балабін у категорії 70 кг та Вероніка Накота у ваговій категорії до 66 кг.

Срібними призерами першості континенту стали: Максим Рудик (50 кг), Айдер Абдураімов (54 кг), Анастасія Крамаренко (60 кг), Каріне Айрапетян (80 кг),

Бронзові нагороди молодіжного Євро-2020 здобули: Джамал Кулієв (80 кг), Валерій Шульга (+80 кг), Єлизавета Воєвудко (46 кг), Аліна Крамар (50 кг), Ізабель Габорець (52 кг), Ярослава Масюткіна (54 кг), Тетяна Довгаль (57 кг), Марія Фонотова (63 кг), Радмила Родіонова (70 кг), Олександра Джигун (75 кг), Поліна Черненко (+80 кг).

Безперечна заслуга у надзвичайному результаті юніорської збірної України належить тренерському штабу «синьо-жовтих» і головним наставникам команд – старшому тренеру чоловічої збірної юніорів Віктору Петрову та старшому тренеру жіночої юніорської команди Валерію Хлистову.

За кількістю завойованих медалей (20 нагород) збірна України серед юніорів значно перевершила свої минулі досягнення. Зокрема, рік тому на юніорському Євро-2019 у Румунії в активі юних українців було 13 медалей, серед яких 2 золоті, 3 срібні та 8 бронзових нагород. 

Слід додати, що у четвер, 3 грудня, юніорська збірна України повернеться додому. Урочиста зустріч команди відбудеться в Терміналі D Міжнародного аеропорту «Бориспіль». Вихід нашої делегації планується приблизно о 19.00.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ