26 січня 2021

З 8-го по 14 лютого Чернівці прийматимуть Чемпіонат України серед 22-річних


Менше двох тижнів залишилося до відкриття довгоочікуваного Чемпіонату України з боксу серед чоловіків та жінок у віковій категорії до 22-х років.

Змагання пройдуть у місті Чернівці з 8-го по 14 лютого. Відзначимо, що цей турнір стане першою великою подією для українського боксу у 2021 році, а також першим заходом, що буде проведений за останні кілька місяців – після того, як значна частина змагань в Україні була відмінена або перенесена через пандемію.

«Ми раді повідомити про те, що великі боксерські змагання повертаються до наших теренів, – відзначив у коментарі прес-службі ФБУ спортивний директор Федерації боксу України Антон Чередниченко. – Сподіваємося, що тривала пауза у турнірах, яку ми мали через погіршення епідеміологічної ситуації, вже позаду. І чемпіонат України серед 22-х річних стане першим пробним каменем на шляху до повноцінного відновлення спортивного життя. Турнір точно має зібрати найсильніших боксерів у зазначеній віковій групі, а поєдинки будуть проводити найкращі рефері ФБУ з відповідними ліцензіями AIBA.

Радий засвідчити, що турнір відбудеться у Чернівцях, які завжди гостинно приймають подібні змагання. Окрім ФБУ, одними з головних організаторів турніру є Міністерство молоді та спорту України та Чернівецька обласна федерація боксу.

Ми очікуємо, що у турнірі візьмуть участь понад 200 учасників – ажіотаж з боку спортсменів дуже великий! Відзначу, що на турнір допускаються спортсмени 1998—2002 рр. народження – саме у цих вікових категорій буде розіграна цього року європейська першість. За підсумками чемпіонату України буде проведений відбір до чоловічої та жіночої збірних України до 22 років, які візьмуть участь у континентальному форумі (U-22).

Федерація боксу України завжди намагається бути ближче до вболівальників, і, враховуючи досі складну ситуацію з карантином, ми особливу увагу приділяємо якості відеотрансляції, яка буде доступна на офіційному Youtube -каналі ФБУ та офіційній сторінці в Facebook. Кожен бій буде доступний для перегляду онлайн, а півфінальні та фінальні бої будуть показані з кількох камер. Сподіваюсь, якість картинки задовольнить усіх!

Додам, що 8 лютого відбудеться зважування боксерів, а 9-го числа – поєдинки першого змагального дня. На 12 лютого заплановані півфінали, а переможці будуть визначені на фіналах 13 лютого».



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ