2 лютого 2021

Спортсменки збірної України до 22 років провели тренувальний збір у турецькому Ізмірі


Кілька спортсменок жіночої збірної України до 22 років провели 8-денний навчально-тренувальний збір в Ізмірі (Туреччина), де перебували на запрошення турецької сторони.

З 25 січня по 2 лютого українки під орудою старшого тренера збірної України (U-22) Володимира Богатиренка проводили спільні дворазові тренування зі спортсменками збірної Туреччини цієї вікової групи.

Навчально-тренувальний збір став одним з етапів підготовки українських спортсменок до Чемпіонату України сере чоловіків та жінок до 22 років, який з 8-го по 14 лютого відбудеться у місті Чернівці.

Детальніше про поїздку до Туреччини, а також про свої очікування від національної першості (U-22), що стане першим всеукраїнським турніром у цьому році, розповів старший тренер жіночої збірної України до 22 років Володимир Богатиренко.

«На жаль, ми не змогли привезти до Туреччини повний склад, отже поїхали ті, хто знайшов можливість. Українську збірну в Ізмірі представляли спортсменки жіночої збірної серед 22-річних Ярослава Маринчук (51 кг), Ульяна Полуянова (54, 57 кг), Катерина Рогова (57 кг), Аміна Абрамова (60 кг), Аліна Басова (69, 75 кг), Вікторія Козинська (81, +81 кг). Також до української делегації увійшла спортсменка молодшого віку Катерина Денисюк (57, 60 кг), яка є кандидаткою до молодіжної збірної України.     

Це був спільний збір зі збірною Туреччини (U-22), і я дуже радий, що у нас намітилася хороша і продуктивна співпраця як зі спортсменками цієї країни, так і з тренерським штабом. З наставником їхньої збірної ми навіть домовилися про почергові тренування: один день він керував процесом, а наступного дня – я. Сподобалися умови, в яких ми тренувалися і жили. Наприклад, готель, де ми мешкали, мав приємний бонус у вигляді мінерального джерела з теплою водою, в якому спортсменки мали можливість оздоровитися, відпочити та відносити сил після напружених тренувань.

А наприкінці збору наші дівчата провели контрольні поєдинки проти турецьких опоненток. Відзначу, що мої підопічні продемонстрували дуже хороший бокс, і, хоча в товариських боях не оголошувалися переможці, в мене немає сумнівів щодо загальної переваги наших співвітчизниць. Підсумовуючи, у нас склалися надзвичайно позитивні враження від поїздки. Нас приймали дуже душевно і ми встигли здобути за ці кілька днів нових друзів. Сподіваюся, що це не остання співпраця двох наших команд. 

Тепер усі наші думки пов’язані з чемпіонатом України серед 22-річних, який вже 8 лютого стартує у Чернівцях. Це визначальний турнір, на якому відбуватиметься новий відбір до збірної України (U-22), якій у цьому році належить виступати на чемпіонаті Європи. Тож очікую на всеукраїнській першості хорошої конкуренції та якісних боїв!», – відзначив Володимир Богатиренко.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ