9 лютого 2021

У Чернівцях відбулося урочисте відкриття Чемпіонату України до 22 років: фото


У вівторок, 9 лютого у Чернівцях стартував Чемпіонат України з боксу серед чоловіків та жінок до 22 років. Змагання проводять за сприяння Міністерства молоді та спорту, Федерації боксу України та Федерації боксу Чернівецької області, а також Чернівецької обласної державної адміністрації.

Відзначимо, що цей турнір став першою великою подією для українського боксу у 2021 році, а також першим заходом, що проводиться після тривалої перерви, викликаної пандемією COVID-19. Важливо також, що саме Національна першість в Чернівцях є головним відбірковим етапом у формуванні збірної України серед спортсменів до 22 років, які представлятимуть нашу державу на Чемпіонаті Європи.

На рингу спортивно-патріотичного клубу «Поєдинок» боротьбу за медалі ведуть  230 спортсменів зі всієї країни. На урочистому відкритті Чемпіонату України учасників та гостей змагань привітали офіційні особи.

«Буковина – це гідний край із потужними спортсменами та тренерами. Символічно, що 2021 олімпійський рік ми розпочинаємо змаганнями з олімпійського виду спорту», – сказала, зокрема, заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко.

До присутніх звернувся також начальник Управління молоді та спорту Чернівецької ОДА, майстер спорту з боксу Олександр Погодін. «Турнір такого рівня на Буковині проводять уперше. Ми раді приймати перспективних боксерів зі всієї України на буковинському ринзі», – відзначив він.

З початком змагань спортсменів привітав також президент Федерації боксу Чернівецької області Володимир Загурський«Завдяки нашій плідній співпраці з Федерацією боксу України нам вдалося підготувати все належне. Сподіваюся, турнір пройде на високому організаційному рівні. Бажаю усім учасникам проявити свої найкращі спортивні якості. Чемпіони України до 22 років, як відомо, кваліфікуються на чемпіонат Європи – а це величезна мотивація для будь-якого спортсмена».

Першість країни триватиме протягом шести днів. Фінальні бої відбудуться у суботу, 13 лютого, а півфінали – на день раніше, 12 лютого.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ