27 лютого 2021

Україна, Болгарія, Узбекистан та Росія визначать найсильнішу команду «Странджа 2021»


В ці дні в Болгарії проходять найстаріші змагання континенту - 72-й міжнародний турнір класу «А» «Странджа 2021», який традиційно збирає найсильніші команди світу. Цей рік не став виключенням і участь й змаганнях приймали боксери з 32 країн світу, серед яких і представники Національної збірної України.  

За результатами напружених поєдинків наша команда виборола 3 путівки до фіналів змагань та вже гарантувала дві бронзові та срібну нагороду, які нашій команді принесли Юлія Циплакова, Максим Коц та Анна Лисенко відповідно. Нагадаємо, що через травму Анна не може виступити сьогодні у фіналі.

Отож, підбиваючи попередні підсумки змагань варто відзначити, що саме чоловіча збірна України традиційно увійшла в число лідерів змагань за кількістю фіналістів. Ми розділили четвірку найсильніших разом з командами Узбекистану, Росії та господарями змагань – збірною Болгарії і вже сьогодні визначимо хто стане переможцем у командному заліку.

Ну а поєдинки за участю українських боксерів будуть вкрай цікавим на напруженими. На нас з вами очікують два протистояння проти представників Узбекистану та бій проти росіянина.

Відкриватиме змагання для наших боксерів лідер збірної України у вазі  до 69 кг – Євген БАРАБАНОВ.

Варто відзначити, що для Євгена це вже буде четвертий поєдинок на змаганнях в Болгарії. В трьох попередніх він здолав предстаників Казахстану, Бразилії та Молдови. Цього ж разу супротивником нашого чемпіона буде титулований узбек Бодо-Усмон Батуров, який є дворазовим чемпіоном Азіантських ігор (2018 та 2019 років), а також бронзовим призером Чемпіонату світу 2019 року. Бій між боксерами відбудеться в 9-ій парі, а це близько 17:20 за Києвом.  

Наступним на ринг вийде лідер збірної України у вазі до 75 кг – Олександр ХИЖНЯК.

Для Олександра це буде також четвертий бій. На попередніх стадіях змагань Олександр здолав боксерів з Бразилії, Туреччини та Молдови, а у вирішальному двобої Олександр боксуватиме проти представника Росії – Павла Сосуліна. Павло Сосулін є учасником проекту Всесвітньої серії боксу. Ставав призером чемпіонатів Росії. Окрім того є діючим професійним боксером, який має 3 перемоги та 0 у графі поразок.

Ну і закриватиме фінальний день та й турнір загалом наш потужний супертяж з Одеси – Цотне РОГАВА.  

Для Цотне сьогоднішній бій буде третім поспіль на турнірі Странджа 2021. Два попередні одесит закінчив на свою користь проти представників Казахстану та Болгарії. Цього ж разу суперником стане один з найбільш потужних супертяжів світу, діючий чемпіон світу та головна надія Узбекистану на золото майбутніх Олімпійських ігор – Баходир Джалолов. Варто відзначити, що узбек є дворазовим Чемпіоном Азії та, як повідомлялося, чемпіоном світу 2019 року. Також Джалолов є діючим професійним боксером з рекордом 7 перемог, 7 з яких Баходир закінчив достроково.

Таким чином, друзі, турнір «Странджа» і цього року виправдав усі сподівання та очікування. Бої видались дійсно безкомпромісними і саме турнір в Болгарії в черговий раз підтвердив свій статус міні чемпіонату світу, який щороку збирає дійсно найсильніших.

Нагадаємо, що минулого року ми стали найсильнішою командою змагань і цього року маємо усі шанси аби в черговий раз підтвердити цей статус.

Фінальні поєдинки цьогорічного розіграшу змагань розпочнуться о 15:00.

Також в черговий раз хочемо подякувати усім нашим боксерам, які попри різні обставини не потрапили до медального заліку, та, звичайно ж, їх наставників, які гідно представляли нашу державу на турнірі «Странджа 2021».

Тримаємо кулаки за наших Чемпіонів! Вболіваємо за український бокс!

 

 



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ