11 березня 2021

Томас Бах переобраний на пост президента МОК


Олімпійський чемпіон Томас Бах був переобраний на новий чотирирічний термін президентом Міжнародного олімпійського комітету (МОК). На 137-й сесії МОК, яка відбулася в режимі онлайн, 67-річний німець отримав 93 голоси «за» і 1 «проти» із загальних 94 дійсних голосів. Бах був єдиним кандидатом на посаду президента організації.

Томас Бах, який виграв «золото» зі збірною Німеччини з фехтування на Олімпійських іграх у Монреалі 1976 року, вперше був обраний президентом МОК на сесії Міжнародного олімпійського комітету у 2013 році в Буенос-Айресі на перший восьмирічний термін. Цей термін закінчиться у день закриття Олімпійських ігор Токіо 2020, 8 серпня цього року, за рішенням виконавчого комітету МОК. Його другий термін на посаді президента МОК розпочнеться відразу після цього і закінчиться в 2025 році.

В ході свого першого терміну на посаді президента МОК Бах виступив з «Олімпійською повісткою-2020» - списком реформ в ім'я майбутнього МОК і олімпійського руху.

«Щиро дякую вам за цю надзвичайну довіру. Для мене це ще більш вражаюче, враховуючи численні реформи та багато складних рішень, які нам довелося прийняти і які вплинули на всіх нас, - сказав президент Бах після виборів. - Ви знаєте, що це мене глибоко зворушує. Коли ви вперше обрали мене своїм президентом у 2013 році в Буенос-Айресі, я сказав, що хочу очолити МОК відповідно до мого девізу кампанії «Єдність у різноманітті» та бути президентом для всіх вас та всіх наших зацікавлених сторін. Це зобов'язання стосується і мого другого та останнього терміну. Мої двері, мої вуха і моє серце залишаються відкритими для кожного з вас. Я сподіваюся, що я можу розраховувати на вашу відданість, підтримку та дружбу також протягом цих чотирьох років».

Як спортсмен, Томас Бах був фехтувальником світового класу, вигравши золоту олімпійську медаль, а також дві золоті медалі з німецькою збірною з фехтування на рапірі на чемпіонаті світу в Монреалі в 1976 році і в Буенос-Айресі в 1977 році. У 1981-1988 рр. був членом Комісії спортсменів МОК. У 1991 р. Томас Бах став членом МОК і засідав у Виконавчому комітеті МОК у 1996-2013 рр. Він працював віце-президентом МОК з 2000-го по 2004 і з 2006-го по 2013 рр., аж до обрання його президентом МОК у вересні 2013 р.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ