16 березня 2021

Леонід Лоївський: «У Кончі-Заспі збірна України посилено готується до престижного турніру пам’яті Мангера»


Національна чоловіча збірна України з боксу з 10-го по 31 березня знаходиться на навчально-тренувальному зборі на Олімпійській базі «Конча-Заспа». Найкращі боксери країни готуються до Міжнародного турніру класу «А» пам’яті Миколи Мангера, який проходитиме у Херсоні з 1-го по 7 квітня. Ці престижні міжнародні змагання, у свою чергу, стануть одним з останніх етапів в рамках глобальної підготовки головної команди до європейського ліцензійного турніру та Олімпійських ігор Токіо-2020.

Напередодні журналіст прес-служби ФБУ завітав до святая святих – центру підготовки майбутніх олімпійців. Як вдалося пересвідчитися, настрій у боксерів української збірної бойовий – хлопці знаходяться в режимі стрімкого набору форми на фоні інтенсивних триразових тренувань.

Більш докладно про тренувальні будні спортсменів Національної команди розповів її головний тренер Леонід Лоївський.

«На зборі разом з нами працюють 22 спортсмени. Склад у нас фактично бойовий, зібрані усі найсильніші. Усі хлопці налаштовані на довготривалий робочий процес, але, незважаючи на важкість тренувань, усі знаходяться у доброму гуморі.

Бокс – це контактний вид спорту, і після останніх турнірів у Софії («Странджа») і в Кривому Розі (турнір на призи Асауленка) був ряд пошкоджень. Але рани загоюються швидко, та й бажання проявити себе у кожного спортсмена – на максимальному рівні. Тож я задоволений відмінною мотивацією спортсменів і їхнім бажанням працювати.

Зараз на порядку денному – підготовка до турніру памяті Миколи Мангера у Херсоні. Це змагання класу «А», які є дуже престижними – на даний момент вже надійшли заявки від 13 країн, які планують взяти в них участь. Тож, само собою, перед нами стоїть завдання показати хороший результат, тим більше, що виступаємо вдома.

Яким буде склад збірної України на турнірі Мангера – будемо вирішувати в процесі тренувального збору. Додам, що компанію нам у Кончі-Заспі невдовзі складе збірна Йорданії, яку ми запросили до нас на спільні тренування. В йорданців сильна команда, її очолює досвідчений український тренер Андрій Проскурнін. Боксери цієї країни вже здобули п’ять ліцензій на Олімпійські ігри у Токіо-2020, тож для нас буде корисно обмінятися досвідом і поспарингувати з ними.

А далі за курсом – європейський ліцензійний турнір на Олімпіаду, який пройде у Парижі на початку червня. Як відомо, всесвітню олімпійську кваліфікацію цього року було відмінено, через що були внесені деякі корективи у наш графік підготовки.  

Вкотре хотів би подякувати Федерації боксу України на чолі з Володимиром Продивусом, Міністерству молоді та спорту та дирекції Олімпійського центру «Конча-Заспа» за чудові умови підготовки. І спортсмени, і тренери забезпечені всім необхідним, тож завдання наразі одне – працювати ще більше, щоб гідно представити Україну на престижних змаганнях, включаючи Олімпіаду в Токіо».   



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ