7 квітня 2021

Виконком EUBC затвердив календар чемпіонатів Європи у 2021 році


Виконавчий комітет Європейської конфедерації боксу (EUBC) затвердив дати та місця проведення Чемпіонату Європи-2021 серед спортсменів до 22 років. Про це повідомив у своєму листі на адресу всіх національних федерацій президент EUBC Франко Фальчінеллі.

Першість континенту серед 22-річних пройде з 15-го по 25 червня у місті Розето-дельї-Абруцці, Італія.

Таким чином, визначився повний календар європейських чемпіонатів у цьому році. Згідно з офіційною інформацією EUBC, графік проведення турнірів є наступним:

Чемпіонат Європи серед 22-річних – 15–25 червня (Розето-дельї-Абруцці, Італія)

Чемпіонат Європи серед юніорів – 1–12 липня (Тбілісі, Грузія)

Чемпіонат Європи серед юнаків та дівчат – 10–20 серпня (Сараєво, Боснія та Герцеговина)

Чемпіонат Європи серед молоді – вересень (Будва, Чорногорія)

Президент Федерації боксу України, віце-президент Європейської конфедерації боксу та член Виконкому AIBA Володимир Продивус прокоментував рішення Виконкому EUBC, після якого визначився остаточний графік участі збірних команд різних вікових груп у континентальних турнірах:

«Пандемія COVID-19, розповсюдження небезпечної хвороби та поява нових штамів вірусу поставили складні завдання перед світовою спільнотою. Ось уже другий рік поспіль ми живемо у нових реаліях, де турбота за здоров’я своє та своїх близьких вийшла на перший план.

Але, нагадаю, що саме спорт є тою об’єднуючою рушійною силою, яка вже багато разів допомагала суспільству знайти необхідну точку опори навіть у найскладніші моменти людського існування.

Вірю, що у цьому році, незважаючи на всі складнощі, все ж таки будуть проведені XXXII Олімпійські ігри у Токіо. Так само впевнений і у можливості повноцінного налагодження календаря міжнародних боксерських турнірів – як у Європі, так і в світі.

Ніколи не слід забувати прописну істину: у здоровому тілі – здоровий дух. Закликаю всіх бути активними і не забувати про заняття спортом. А ще – вболівати та підтримувати наших спортсменів, які захищають честь нашої держави на найвищому рівні. Як віце-президент Європейської конфедерації боксу, хочу запевнити, що всі європейські турніри під егідою EUBC будуть проведені із дотриманням максимального рівня безпеки та відповідатимуть необхідним нормам боротьби з пандемією.

Бажаю всім учасникам майбутніх чемпіонатів Європи та всій боксерській родині здоров’я та успіхів. Тільки вперед!»



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ