9 червня 2021

Відкриття «Олімпійського дому» у Дніпрі за участю Президента України: важлива подія у спортивному житті міста-мільйонника


Під час робочої поїздки до Дніпропетровщини Президент України Володимир Зеленський, Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт та президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка відвідали спортивний комплекс «Олімпійські резерви» та завітали до нового спортивного центру «Олімпійський дім» у Дніпрі. У робочих зустрічах з керівниками держави та очільниками спортивної галузі нашої країни взяв участь президент Федерації боксу Дніпропетровської області Віктор Савченко.

Саме в стінах новоствореного центру «Олімпійський дім» відтепер розташуються обласні спортивні федерації, повідомляє прес-служба Міністерства молоді та спорту України. На першому поверсі будівлі облаштовані тренерські приміщення та роздягальні, а також конференц-зал. На другому – медичний пункт, у якому спортсмени проходитимуть контроль та отримуватимуть невідкладну допомогу. Кабінет лікаря обладнаний необхідним медичним устаткуванням. У будівлі забезпечено безбар’єрність для осіб з інвалідністю. Особливий акцент під час будівництва зроблено на енергоефективності. У центрі спортсмени та тренери зможуть проводити наради та планувати підготовку до змагань.

«На сьогодні такий центр не має аналогів в Україні! «Олімпійський дім» має всі шанси стати осередком для нових зірок спорту. Адже він вже є домівкою для багатьох олімпійських федерацій», - наголосив Вадим Гутцайт.

«Олімпійські резерви» – це сучасний багатофункціональний комплекс для підготовки з олімпійських видів спорту. Він входить до програми Президента України «25 спортивних магнітів». Торік у межах програми була введена в експлуатацію крита арена. 

Окрім того, Вадим Гутцайт, Сергій Бубка та президент Дніпропетровської обласної федерації боксу Віктор Савченко зустрілись із українськими спортсменами та майбутніми учасниками Олімпійських ігор-2020 в Токіо. Зокрема, Віктор Григорович Савченко, який є сам у минулому видатним боксером і дворазовим призером Олімпійських ігор, поділився своїми секретами підготовки до відповідальних стартів і відзначив, що найголовнішим буде, на його переконання, правильне психологічне   налаштування до змагань.

«Ми провели чудову зустріч у теплій і невимушеній атмосфері. Було приємно поспілкуватися із легендами українського спорту – видатними футболістами минулого Олегом Блохіним, Ігорем Бєлановим, олімпійським чемпіоном Олексієм Михайличенком, олімпійським чемпіоном з важкої атлетики Юрієм Зайцевим та іншими. Звичайно, що найбільше вразила усіх присутніх та гостей нашого міста нова будівля «Олімпійського дому». Там розмістяться багато місцевих федерацій із різних видів спорту, серед них буде і Федерація боксу Дніпропетровської області. Напередодні найголовнішого старту чотириріччя – Олімпійських ігор – це не може не радувати. І, взагалі, приємно, коли вище кервництво держави приділяє настільки велику увагу розвитку спорту», – відзначив у коментарі прес-службі ФБУ Віктор Савченко.   



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ