1 серпня 2021

Олександр Хижняк переміг у чвертьфіналі і гарантував собі нагороду Олімпійських ігор!


Лідер Національної збірної України з боксу Олександр Хижняк пробився до півфіналу літніх Олімпійських ігор 2020 року у ваговій категорії до 75 кг, здобувши перемогу в чвертьфіналі над боксером з Домініканської Республіки Еурі Седеньо Мартінесом.

Українець розпочав бій у звичній агресивній манері, однак Седеньо грамотно контратакував, і протягом першого раунду суперники обмінювалися ударами на ближній дистанції. Однак, з плином часу домініканцю все ж таки довелося віддати ініціативу Хижняку, повністю переключившись на роботу другим номером.

Олександр не послаблював натиск. У другий трихвилинці українець домінував беззаперечно, що відобразилося на оцінках суддів.

У заключному раунді Седеньо запам’ятався брудними прийомами, вдаривши українця нижче пояса, після чого Хижняк змушений був вислухати відлік рефері. На підсумковому рахунку це не відбилося – роздільним рішенням суддів (4:1) перемогу здобуває українець!

Вихід до півфіналу означає для Олександра Хижняка як мінімум бронзову медаль олімпійського турніру! Суперником полтавчанина в півфіналі стане філіппінець Емір Марсьяль, який в свою чергу яскраво подолав чвертьфінальний бар'єр, в першому ж раунді нокаутувавши вірменина Армана Дарчиняна.

Після одного з влучань філіппінця рефері відрахував вірменину стоячий нокдаун. Секундами пізніше Марсьяль приклався в голову Дарчиняна ще сильніше і точніше, відправивши його на канати правим боковим. Рефері одразу зупинив бій, не відкриваючи рахунок.

Відзначимо, що це був другий поєдинок філіппінця на турнірі. Перший він також завершив на свою користь достроковою перемогою в першому раунді.

Півфінальний бій Олександр Хижняк – Емір Марсьяль відбудеться 5 серпня. Вболіваємо!



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ