22 жовтня 2021

Персона дня. Матвій Ражба: «Тренер у моїй кар`єрі - дуже важлива людина. Без нього не було б результату, який я маю сьогодні»


Харків’янин Матвій Ражба знає смак перемоги на європейській першості. У 2019 році хлопець вже ставав тріумфатором чемпіонату Європи серед юніорів. 18-річний спортсмен серйозно налаштований повторити свій результат у Будві, на континентальному форумі серед молоді. Сьогодні Матвій став героєм нашої традиційної рубрики «Персона дня».

1. Чому бокс та із чого все починалося?

«Боксом я почав займатися з десяти років. До цього з п’ятирічного віку я займався боротьбою. Через певні обставини залишив цей вид спорту, і стояло питання чим займатися далі. Завдяки своєму товаришу я потрапив до секції боксу до свого першого тренера Верходанова Сергія Георгійовича. Я дуже йому вдячний. Саме завдяки йому та своєму теперішньому тренеру Даниленку Богдану Валерійовичу я полюбив цей вид спорту. Також дуже вдячний своєму батьку за те, що з самого дитинства я займався спортом і любив його».

2. Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

«Мене мотивує ціль, яку я переслідую багато років. Також мотивує конкуренція. Я прокидаюся рано вранці. Розумію, що так само готуються мої суперники. Їм важко, але вони працюють та переслідують свою мету. В цьому ми однакові».

3. Ваше життєве кредо

«Немає непереможних! Це я відчув на собі».

4. Чи є місце страху в боксі?

«Я вважаю, що страх – це нормально, але треба його контролювати. Це як вогонь – якщо він є, то він допомагає людині, але якщо його забагато, то може бути лихо».

5. Яким був ваш найважчий бій і чому?

«Всі поєдинки важкі. Немає легких суперників. Навіть якщо опонент за рівнем боксу нижче за мене, так чи інакше будуть проблеми. Я налаштовуюсь на всіх суперників однаково».

6. Ваша найважливіша поки що перемога – це…

«Моя головна перемога ще попереду! Втім, на даний момент – це «золото» Євро-2019 серед юніорів».

7. Яку мету переслідуєте в боксі?

«Цілей багато. Не люблю особливо про них розповідати. Наразі – це перемога на Євро-2021».

8. Як пройшла ваша підготовка до європейської першості?

«До Чемпіонату Європи ми готувалися дуже ретельно. Спочатку пройшли навчально-тренувальний збір у Харкові, потім взяли участь у міжнародному турнірі в Сербії. Там я провів три поєдинки та завоював «золото». Потім провели НТЗ з фізичної підготовки в горах. Покращили свої кондиції. Заключний збір був у Львові. Перебуваю зараз у прекрасній фізичній і психологічній формі».

9 . Твій дебютний бій на Чемпіонаті Європи вийшов доволі яскравим! Які враження?

«Мій суперник був з Латвії. Бій був непростим. У першому раунді мій опонент почав нападати та боксував в агресивному стилі, втім я одразу дав гідний опір і не давав наблизитись до себе. Так і здобув перемогу. Це був дуже класний поєдинок. Головне – я задоволений, задоволені тренери та батько. Тренер у моїй кар`єрі – дуже важлива людина. Без нього не було б результату, який я маю сьогодні. Мені з Богданом Валерійовичем дуже комфортно. Впевнений, що ми покажемо гарний результат і в еліті».



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ