23 жовтня 2021

Збірна України з трьома золотими медалями стала другою у командному заліку Чемпіонату Європи серед молоді!


23 жовтня у місті Будва (Чорногорія) завершився Чемпіонат Європи серед молоді, в якому взяли участь 339 боксерів (вік до 18 років) з 38 країн (серед них 226 хлопців і 113 дівчат).

Незважаючи на високий рівень конкуренції та сильний склад учасників, молодіжна збірна України виступила надзвичайно потужно та підтвердила свій статус одного з фаворитів.   

У фінальних двобоях взяли участь семеро українців, і троє з них здобули перемоги, посівши у підсумку перші місця! Айдер Абдураімов (54 кг) здолав Георгія Саджаї з Грузії, Бозорбой Матякубов (67 кг) виграв у Франка Мартінеса з Іспанії, а Вероніка Накота (70 кг) виявилася сильнішою за Анастасію Демурчян з Росії.   

У підсумку наша команда завоювала 14 медалей – 3 золотих, 4 срібних і 7 бронзових. У загальнокомандному заліку збірна України посіла друге місце!

Чемпіонами Європи стали:

Айдер Абдураімов (54 кг) - Харківська обл.

Бозорбой Матякубов (67 кг) - Кіровоградська обл.

Вероніка Накота (70 кг) - Харківська обл.

Срібні призери першості Європи:

Матвій Ражба (80 кг) - Харківська обл.

Дмитро Баблюк (+92 кг) - м. Київ

Анна Сезько (66 кг) - Житомирська обл.

Раїса Піскун (81 кг) – Чернігівська обл.

Бронзові призери Чемпіонату Європи:

Олександр Балабін (75 кг) - Харківська обл.

Руслан Цикало (57 кг) - Харківська обл.

В’ячеслав Бригаденко (71 кг) - Харківська обл.

Дар`я-Ольга Гутаріна (52 кг) – Донецька обл.

Катерина Боднарчук (57 кг) – Херсонська обл.

Ірина Мельник (54 кг) – Дніпропетровська обл.

Ніна Карпенко (+81 кг) – Миколаївська обл.

14 медалей – це один з найкращих результатів для нашої команди в історії подібних змагань. Рік тому наша команда також у Будві встановила власний рекорд – 15 медалей, серед яких 3 золоті, 5 срібних та 7 бронзових.

Кільком спортсменам збірної України вдалося піднятися на п’єдестал пошани другий рік поспіль. Анна Сезько знову, як і торік, завоювала «срібло». Раїса Піскун покращила результат, змінивши «бронзу» на «срібло», Катерина Боднарчук продемонструвала стабільність у результатах та залишилася третьою, а найбільшого прогресу досяг представник Кіровоградщини Бозорбой Матякубов, який минулого року у Будві був третім, а цього разу зміг піднятися на найвищу сходинку!

Слід відзначити, що крім спортсменів та тренерського складу, Україну на Чемпіонаті Європи представляв авторитетний рефері Павло Василинчук (Чернівці), який у серпні цього року був визнаний найкращим суддею з боксу на Олімпійських іграх у Токіо. 

Також до вашої уваги усі результати фінальних боїв, підсумкові графіки та інша статистика змагань.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ