18 листопада 2021

«Мекка боксу в Узбекистані»: збірні України до 22 років і серед молоді проводять насичений збір в Азії


В Узбекистані, місті Янгіабад, проходить навчально-тренувальний збір боксерів за участю відразу двох збірних України – збірної до 22 років під керівництвом старшого тренера Сергія Глущенка та збірної України серед молоді під орудою старшого тренера Олега Кудінова.

Більш молодим українським спортсменам складають компанію на зборі боксери Національної збірної Узбекистану, серед них є багато титулованих бійців з гучними іменами – зокрема, чемпіони світу, чемпіони Азії, переможці і призери інших престижних змагань.

Як відзначив начальник української команди Олександр Васюк у коментарі прес-службі ФБУ, тренувальний план наших спортсменів дуже насичений і сповнений цікавими і різноманітними заняттями.

«По-перше, хотів би відзначити справжню «боксерську» атмосферу, в якій ми перебуваємо. Місто Янгіабад можна назвати боксерською Меккою в Узбекистані. Тут створені найкращі умови для тренувань спортсменів саме цього виду спорту. Про популярність цієї локації свідчить те, що боксери тренуються тут 365 днів на рік – сюди приїжджають не лише з Узбекистану, але і з багатьох інших країн. У пік сезону тут перебуває одночасно до 2000 бійців!

Янгіабад розташований у горах, на висоті 1300—1400 метрів над рівнем моря, тож боксери працюють над набуттям фізичних кондицій і розвивають витривалість. У перші дні наші хлопці скаржилися на те, що працюється важко. Але зараз вже всі повністю акліматизувалися! Кожного дня бігаємо кроси у горах, граємо в спортивні ігри, працюємо на снарядах. І, звичайно, куди ж без спарингів! Так, на сьогоднішній день відбулися вже дві сесії спарингів тривалістю по 8 раундів проти спортсменів Узбекистану, в яких наші боксери проявили себе якнайкраще!

Хотів би також подякувати віце-президенту Федерації боксу України Михайлу Позднякову, який прилетів до Узбекистану та знайшов можливість відвідати наш тренувальний табір. Михайло Анатолійович познайомився з тренерами та спортсменами наших команд і чимало цікавого розповів про свій напрямок роботи у ФБУ», - поділився враженнями Олександр Васюк.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ