4 січня 2022

Андрій Савчук: «Вірю, що в цьому році боксери Івано-Франківщини здобудуть ще більше перемог!»


Андрій Савчук є майстром спорту СРСР та членом Виконкому Федерації боксу України, а ще він більше восьми років очолює Івано-Франківську обласну  федерацію боксу, тож знає місцевий бокс з середини. Про те, чим жила Івано-Франківщина боксерська у 2021 році Андрій Петрович Савчук розповів прес-службі ФБУ.  

Андрію Петровичу, зі святами Вас. Розкажіть, яким був 2021 рік для обласного боксу Івано-Франківщини?

— Насправді, 2021 рік був дуже насичений різноманітними подіями. Він розпочався з традиційних навчально-тренувальних зборів у Ворохті, куди прибули спортсмени майже з усієї країни. Зокрема, у Ворохті готувалися до змагань Юрій Захарєєв, брати Молодани, Ярослав Михайлушко та багато інших перспективних хлопців, що згодом досягли вагомих результатів як на внутрішній так і на міжнародній аренах. Додам, що в другій частині збору до наших українських боксерів приєдналася збірна Молдови. Крім того, у Ворохті упродовж року готувалися до змагань збірні України, сформовані з юнаків, юніорів та молоді, а також збірна, утворена з боксерів віком до 22-х років.

Якими здобутками ознаменувався 2021 рік для боксу Івано-Франківщини?

— Четверо наших боксерів, представників Івано-Франківської області, успішно виступили в чемпіонаті України серед спортсменів віком до 22 років: Ярослав Михайлушко та Марія Кривоніс здобули срібло, а Едуард Трофименко та В’ячеслав Мар’янчук — бронзу. До слова, Ярослав Михайлушко завоював золото на міжнародному турнірі в Дніпрі, а Василь Ткачук здобув у цих змаганнях бронзові нагороди. Також успішно виступили наші боксери на чемпіонаті України серед юнаків, що проходив у Білгород-Дністровську, здобувши золото та бронзу. Денис Роздольський здобув срібну медаль на молодіжному чемпіонаті України, що пройшов у Харкові. Едуард Трофименко став чемпіоном України серед студентів, а Ашот Кочерян та Василь Ткачук здобули на цьому турнірі срібні нагороди.  Наш Ярослав Михайлушко, який є вихованцем Тараса Степанюка, вже встиг провести 4 поєдинки на професійному рівні, в яких здобув 4 перемоги. В Умані збірна Івано-Франківської області посіла третє загальнокомандне місце на чемпіонаті України серед освітян. Окремо хочу згадати успіхи наших дівчаток на чемпіонаті України в Ужгороді, де наша команда здобула одинадцять медалей.

А які змагання з боксу проводилися в минулому році на Івано-Франківщині?

— Насправді, таких змагань було чимало. Але виокремлю відкритий чемпіонат України ФСТ «Колос», в якому брало участь понад 200 учасників.  Він пройшов у Ворохті. Як зазначив старший тренер збірної України серед юніорів Віктор Васильович Петров, ці змагання об’єднали найкращих боксерів України. Федерація боксу Івано-Франківської області провела вже другий міжнародний турнір пам`яті Ігоря Гайдамаки. Участь в турнірі взяли 370 боксерів з дев’яти країн.  Також ми провели турнір пам`яті заслуженого тренера України Валерія Дем`янова, що став одним з родоначальників жіночого боксу в нашій державі. В Коломиї ми вкотре організували турнір пам`яті заслуженого майстра спорту України Андрія Федчука. А в Калуші наприкінці листопада пройшов V Міжнародний турнір з боксу, присвячений пам’яті загиблих та зниклих безвісти Героїв АТО. Підсумовуючи роботу за минулий рік, скажу, що 2021 рік був і не поганим, і не хорошим для боксерів Івано-Франківської області.

Наостанок скажіть, про що Ви мрієте у 2022 році, як президент Федерації боксу Івано-Франківської області?

— Я вірю в те, що в цьому році боксери Івано-Франківщини здобудуть ще більше перемог!



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ