4 березня 2022

ІВА відсторонила російських і білоруських боксерів від змагань: коментар президента ФБУ Володимира Продивуса


У п’ятницю, 4 березня відбулося засідання Ради директорів Міжнародної боксерської асоціації (IBA), на якому були впроваджені заходи з приводу реалізації останніх рекомендацій МОК щодо ситуації в Україні. Засуджуючи порушення Олімпійського перемир’я та військові дії проти України, IBA прийняла рекомендацію МОК щодо участі боксерів та офіційних осіб змагань (включаючи рефері та суддів), які належать до національних федерацій Росії та Білорусі.

Відповідно представники Росії та Білорусі відсторонені від міжнародних змагань з боксу. У випадках, коли неможливо реалізувати рішення за короткий термін з організаційних або юридичних причин, їм дозволяється брати участь лише як нейтральним спортсменам. Це рішення набуває чинності негайно.

Рада також схвалила скасування міжнародних заходів, запланованих у Росії та Білорусі цього року, згідно з рекомендацією МОК. З метою поставити спорт на службу миру, Рада директорів IBA також запропонувала повну підтримку заходам, спрямованих на допомогу українським боксерам.

Президент Федерації боксу України, член Ради директорів IBA, віце-президент Європейської конфедерації боксу Володимир Продивус прокоментував рішення керівництва IBA, яке спрямоване засудити військову агресію Росії і Білорусі проти української держави:

«Починаючи з 24 лютого російські і білоруські війська нахабним чином вторглися на територію нашої суверенної держави. На вулицях Києва, Харкова, Сум та інших міст і селищ України масово гинуть мирні громадяни, серед яких жінки і діти. Руйнуються адміністративні будівлі, житлові будинки, спортивна інфраструктура. Спортсмени змушені захищати країну зі зброєю в руках, серед них є відомі боксери, а також штатні працівники Федерації боксу України. З цього приводу наголошую, що рішення ІВА є цілком слушним і справедливим. ФБУ засуджує військову агресію Росії і Білорусі проти України!»  



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ