28 березня 2022

Персона дня. Максим Власюк: «Бокс — не той вид спорту, де можна «давати задню…»


На спортивному небосхилі Вінничини щороку запалюються нові зірочки. Багатьом з них вдається стати зіркою національного спорту, а декому — заявити про себе на всю Європу та світ. Цього разу Вінничина спортивна відкрила нове ім'я в європейському боксі… Мова про Максима Власюка, який нещодавно здобув срібні медалі на Чемпіонаті Європи до 22-х років, а сьогодні став героєм нашої традиційної рубрики «Персона дня».

Чому бокс та із чого все починалося?

— У дитинстві я був дуже активний та мав проблеми з дисципліною. Щоб вирішити ці проблеми, батьки відвели мене на бокс — і не помилилися у своєму виборі. Тренер дуже швидко налагодив мою дисципліну. Причім, він зробив це так уміло, що я полюбив бокс усім серцем.

— Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

— Я мрію поїхати на Олімпійські ігри-2024 і завоювати для України олімпійську медаль — це мотивує мене працювати до сьомого поту та удосконалювати свої навички.

Ваше життєве кредо…

— Хочеш перемогти весь світ, переможи себе самого!

Чи є місце страху в боксі?

— На мою думку, у боксі немає місця страху. Бокс — не той вид спорту, де можна «давати задню». Якщо ти вийшов на ринг, ти мусиш йти до кінця. Так, від поразок ніхто не застрахований, але поразки роблять нас сильнішими.

Яким був ваш найважчий бій і чому?

— Не хочу бути банальним і не оригінальним, але кожен бій по-своєму важкий і цікавий. Безперечно, найскладнішими були двобої за медалі на міжнародному рівні. Це той рівень змагань, коли ти працюєш в ім’я Батьківщини, і в цих змаганнях не маєш права на помилку.

Ваша найважливіша поки що перемога – це…

— Я пишаюсь срібними медалями чемпіонату Європи серед спортсменів до 22 років, що пройшов у Хорватії. Також пишаюсь «золотом» чемпіонату України серед чоловіків до 22 років.

Яку мету переслідуєте в боксі?

— Я мрію лише про одне, щоб у нашій країні настав мир, щоб рідні та близькі люди були живі та здорові.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ