25 червня 2022

Володимир Продивус запропонував реформувати суддівство в боксі


Володимир Продивус запропонував низку змін для чесного і справедливого суддівства

Президент федерації боксу України Володимир Продивус на засіданні Ради директорів ІВА у швейцарській Лозанні запропонував зміни до суддівства в боксі.

 Він заявив, що скасування можливості подавати протести, рішення про яке було прийняте цьогоріч, є помилковим та може призвести до корупції в боксі. «Чемпіонат світу серед жінок, а також чемпіонат Європи серед чоловіків не мають бути місцем для експериментів», — сказав Володимир Продивус.

 У зв‘язку з цим він запропонував низку змін. Зокрема, кожна команда повинна мати можливість безкоштовно подавати 3 протести на турнірі. Необхідно встановити камери в кімнатах перегляду бою. Володимир Продивус також запропонував суворо карати суддів за помилки та корупцію. Дискваліфіковувати на строк від 3 років до пожиттєвого за винесення рішення за хабар. Якщо суддя прийняв два помилкових рішення за один турнір і це не пов‘язано з корупцією, його необхідно відсторонити від цього турніру. Якщо протягом року прийнято три помилкових рішення під час боїв, — відсторонити суддю на рік. «Вважаю доцільним запровадити програмне забезпечення, яке одночасно з суддями аналізуватиме бій, рахуватиме нанесені удари та виявлятиме переможця. Так ми зможемо отримувати точні статистичні дані та забезпечити справедливість рішень, які приймаються», — наголосив Володимир Продивус.

 Президент Федерації боксу України також запропонував зобов‘язати суддів носити браслети з GPS, щоб відслідковувати, де, коли та скільки часу вони проводять. Ці данні будуть корисні при розгляді та з'ясуванні причин, чому суддя прийняв невірне рішення у бою;  запровадити щоденне ранкове тестування суддів та офіційних осіб на вміст алкоголю в крові, а також розробити спеціальні тести професійної готовності суддів до чемпіонатів і Олімпійських ігор.

 Окрім того, Рада директорів обговорила та затвердила бюджет на наступний 2022-2023 фінансовий рік, проголосила поточний рік «Роком Африки» та підтвердила свою підтримку розвитку Національних федерацій Африки та Океанії.

 



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ