2 серпня 2018

Микола Каракулов провів семінар для суддів Херсонщини


Завершився суддівський семінар в Херсоні під керівництвом судді міжнародної категорії AIBA Миколи Георгієвича Каракулова. Захід зібрав усіх перспективних суддів з Херсонщини. На семінарі Микола Каракулов поділився своїм досвідом роботи на національних та міжнародних боксерських аренах.

Багато уваги приділялось правилам AIBA, поведені та етиці, теоретичній та практичній роботі судді та рефері (рефері – в рингу, а суддя – працює за столами – прим. ред. ). Херсонські судді склали практичний, письмовий та усний іспит, а також перескладали екзамени. За результатами яких майже всі отримали звання судді національної категорії і відповідний шеврон.

«Дуже важливо, що Федерація боксу Херсонської області висловила ініціативу в проведенні суддівського семінару. Переконаний, що такі семінари повинні регулярно проводитись по всім куточкам нашої держави. Читайте та вчіть правила постійно. Ви судді, ви вирішуєте  долю боксера, тренера. Люди вкладають гроші в підготовку та утримання боксера, тренера, зала і т.п. Якщо ви займаєтесь суддівством, займайтесь та ставтесь до цього серйозно, або взагалі не займайтесь. Це професія, а не хобі, - дає настанову Микола Каракулов. - Свою суддівську практику я вперше розпочав у Львові в 1980 році під час навчання в Державному інституті фізичної культури та спорту. А мій перший Чемпіонат України, як для судді, відбувся у Херсоні в 1996 році. Ці змагання, пригадую, проходили у приміщенні кінотеатру  "Ювілейний", - розповідає Микола Каракулов.

Після завершення семінару президент Федерації боксу Херсонської області Олександр Олександрович Трутнєв вручив подяку та символіку Херсонської Федерації відмітивши заслуги Миколи Каракулова у розвитку українського та херсонського боксу зокрема.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ