27 жовтня 2017

ФБУ обрала найкращих у 2017 році


Традиційно наприкінці року Федерація боксу України підбиває підсумки спортивного року та обирає найкращих серед тих, хто прославляє нашу державу та робить необхідне для розвитку боксу як на міжнародній арені, так і в Україні.

Цей рік не став виключенням і за підсумками року що минає ФБУ обрала найкращих у трьох номінаціях, а саме:

Кращий боксер року – Олександр ХИЖНЯК (Чемпіон Європи до 22 років, Чемпіон Європи 2017, Чемпіон світу 2017)

Кращий тренер року – Олександр ХИЖНЯК (батько та наставник Чемпіона Європи та світу 2017)

Кращий суддя року – Дмитро ЛАЗАРЄВ (суддя на Чемпіонаті світу 2017)

Переможці вищевказаних номінацій отримали цінні призи та традиційні коштовні іменні перстні від торгівельного дому «KIMBERLI». Нагадаємо, церемонія вручення іменних перстнів започаткована в минулому році і була активно підтримана боксерською спільнотою України.

«Цей рік видався надзвичайно насиченим для Федерації боксу України та напрочуд вдалим для українського боксу загалом. Ми стали найкращою командою Європи та привезли в України золото Чемпіонату світу після, фактично, п’ятирічної перерви. Окрім того й всі інші команди у різних вікових групах показали дійсно вдалі результати з точки зору здобутих медалей, – відзначив президент Федерації боксу України Володимир Продивус. – В рамках офіційної церемонії нагородження почесні відзнаки ФБУ отримали саме ті люди, які зробили все можливе аби в черговий раз заявити всьому світу про нашу країну. Також переконаний і в тому, що з кожним наступним роком нам вдасться утримати та покращити цьогорічні результати. Хочу подякувати всім без виключення тренерам, спортсменам, партнерам, спонсорам та усім тим, хто був причетний до успіхів наших команд та організації змагань на території нашої країни. Саме завдяки виключно нашим сумісним зусиллям ми підіймаємо та розвиваємо бокс в нашій країні та прославляємо Україну на весь світ».

Що стосується результатів виступів на провідних міжнародних стартах, то збірні команди України показали на них наступні результати:

ЧЄ до 22 років (Браіла, Румунія) – 4 місце (1 золото, 1 срібло, 3 бронзи)

ЧЄ (Харків, Україна) – 1 місце (3 золотих, 1 срібло, 2 бронзи)

ЧЄ жінки-молодь (Софія, Болгарія) – 7 місце (2 срібла, 3 бронзи)

ЧЄ жінки-юніорки (Софія, Болгарія) – 5 місце (1 золото, 1 срібло, 2 бронзи)

ЧЄ школярі (Вілча, Румунія) – 2 місце (2 золота, 2 срібла, 4 бронзи)

ЧС (Гамбург, Німеччина) – 5 місце (1 золото)

ЧЄ юніори (Албена, Болгарія) – 3 місце (2 золото, 4 бронзи)

ЧЄ молодь (Анталія, Туреччина) – 2 місце (1 золото, 2 срібла, 2 бронзи)

Окрім того, в рамках офіційної церемонії нагородження, яка пройшла під час засідання Конференції Федерації боксу України, почесною відзнакою ФБУ: «За вагомий внесок в розвиток боксу в Україні та організацію Чемпіонату Європи з боксу Харків-2017» був нагороджений перший віце-президент ФБУ, харків’янин – Дмитро ШЕНЦЕВ

Відзнаку «За вагомий внесок у розвиток українського боксу» був також нагороджений перший віце-президент ФБУ - Владислав МАНГЕР.

Окрім того була також нагороджена Херсонська обласна Федерація боксу на чолі з Олександром Трутнєвим, яка отримала відзнаку «За вагомий внесок у розвиток українського боксу». Нагадаємо, саме Херсонщина цього року провела ряд тренувальних зборів за участю Національної збірної України, турніри національного значення та традиційний міжнародний турнір присвячений пам'яті Миколи Мангера. 

 

Почесними відзнаками були також нагороджені головні організатори цьогорічного Чемпіонату України, а саме перший віце-президент ФБУ Олександр ПАВЕЛЕЦЬ, президент Львівської обласної Федерації боксу Богдан Бурда та видатний український боксер – Андрій КОТЕЛЬНИК, на призи якого й проводилась цьогорічна Національна першість.

В рамках своєї доповіді на конференції президент Федерації боксу України також відзначив позитивні тенденції в напрямку покращення кваліфікації українських суддів. Це, на думку керманича ФБУ, результати роботи суддівського корпусу на чолі з Анатолієм Золотарем та Контрольно-дисциплінарної Комісії, яка проводить активну роботу по своєму напрямку.

Щодо безпосередньо подальших нагород, то відзнаки від Федерації боксу України також отримали:

БІЛЕЦЬКИЙ Ігор (ITO) «За сумлінне виконання обов’язків та розвиток боксу в Україні».

ГЛУЩЕНКО Сергій (старший тренер збірної України до 22 років) «За підготовку збірної команди України до 22 років».

ГУРОВИЧ Ілля (Генеральний секретар ФБУ): «За сумлінну та плідну працю протягом багатьох років в ФБУ».

ДАНИЛЕНКО Валерій (тренер Національної збірної України з боксу): «За внесок у підготовку Національної збірної України».

ЗАДОРОЖНИЙ Леонід (Член Виконкому ФБУ): «За сумлінну працю в рамках організації та підготовки Чемпіонату Європи Харків-2017».

ЗАГУРСЬКИЙ Володимир (Президент Чернівецької обласної ФБ): «За високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток обласної ФБ».

КАРАКУЛОВ Микола (Суддя Міжнародної категорії AIBA 3 зірки): «За відповідальне ставлення до обов’язків, сумлінну працю та суддівство змагань на високому рівні».

КУДІНОВ Олег (Старший тренер юніорської збірної України з боксу): «За підготовку юніорської збірної України, активну участь у розвитку українського боксу та виховання юних спортсменів».

КУПЧАК Володимир (Президент Волинської обласної ФБ): «За високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток обласної ФБ».

МАЛОВАНЮК Олег (старший тренер молодіжної збірної України): «За підготовку молодіжної збірної України, активну участь у розвитку українського боксу та виховання юних спортсменів».

ОСТ`ЯНОВ Валентин (Член тренерської комісії AIBA): «За вагомий внесок у розвиток українського боксу та виконання обов’язків на високому рівні».

ПІСКУН Донатас (Виконавчий директор ФБУ): «За 5-ть років відданій роботі Федерації боксу України».

ПОДАВАЛЕНКО Олександр (керівник прес-служби ФБУ): «За 10-ть років відданій роботі Федерації боксу України».

ПРОДИВУС Степан: «За вагомий внесок у розвиток боксу в Україні».

СКОРОПАШКІН Ілля (головний юрист ФБУ): «За сумлінне виконання службових обов’язків та високий професіоналізм». 

СОСНОВСЬКИЙ Дмитро (Головний тренер Національної збірної України з боксу): «За підготовку національної збірної України та вагомий внесок у розвиток українського боксу».

ТИЩЕНКО Сергій (Координатор Наглядової ради ФБУ): «За вагомий внесок у розвиток наглядової ради ФБУ».

ШЕВЧУК Юрій (Державний тренер штатних збірних команд України з боксу): «За плідну працю та популяризацію українського боксу на міжнародних аренах».

 

Окрім того, президент Федерації боксу України Володимир Продивус також високо оцінив роботу обласних та місцевих Федерацій: «Сьогоднішні успіхи - це не лише заслуга когось окремо, - це показник нашої сумісної та клопіткої роботи. В лютому 2017 року ми провели звітно-виборчу конференцію на якій обговорили безліч надзвичайно важливих, я сказав би навіть стратегічних питань, та обрали шлях по якому будемо рухатися у новому олімпійському циклі. Дуже приємно, що наша з вами робота вже сьогодні дає результат і за підсумками виступів наших команд у 2017 році нам є чим пишатися. Таким чином в черговий раз висловлюю вдячність президентам обласних та місцевих федерацій за високий професіоналізм та відданість нашому виду спорту. Не дивлячись на усі складнощі ми рухаємось вперед та розвиваємо наш вид спорту». 



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ