3 листопада 2018

ОФІЦІЙНО: AIBA назвала нові Олімпійські вагові категорії в чоловічому і жіночому боксі


Під час звітно-виборчого конгресу Міжнародної боксерської Асоціації, який в ці дні проходить у Москві, було оголошено нові Олімпійські вагові категорії, які будуть представлені вже на Олімпійських іграх-2020 в Токіо.

Про це повідомив голова технічної комісії AIBA Пат Фіако, в своєму звіті.

«Це фінальне рішення: на Олімпіаді буде 8 категорій у чоловіків і 5 - у жінок» - заявив пан Фіако.

Чоловіки виступлять у восьми вагових категоріях - 52 кг, 57 кг, 63 кг, 69 кг, 75 кг, 81 кг, 91 кг, 91+ кг. В Олімпіаді візьмуть участь 214 боксерів.

«Відверто скажу, до такого рішення ми були готові, адже розмови стосовно зміни та скорочення кількості вагових в чоловічому боксі ходили вже давно. Всі очікували лише офіційного підтвердження. Можу сказати лише одне, що якщо AIBA  прийняла такі зміни, то ми їх також мусимо прийняти, скорегувати дещо плани підготовки та продовжувати наполегливо працювати, - зазначив головний тренер Національної збірної України серед чоловіків Дмитро Сосновський.Проте, як на мене, то в легких вагах різниця між категоріями в 5-6 кг це дещо забагато. Проте, знову ж таки, пристосуємось і до таких змін. Тим паче, що відбір на Олімпіаду та самі ігри пройдуть вже у нових вагових категоріях. З 12 по 18 листопада у Харкові пройде чемпіонат України серед чоловіків, який ми проведемо ще у звичних для нас 10-ти категоріях, проте, саме на цьому чемпіонаті ми придивлятимемося на хлопців з прицілом вже на нові ваги».   

Жінки на Олімпіаді будуть боксувати в п'яти вагах - 51 кг, 57 кг, 60 кг, 69 кг і 75 кг. Всього на Ігри поїдуть 72 спортсменки.

«Дуже приємно, що всі розмови, які про які ми чули протягом останніх місяців, про зміну вагових категорій, підтвердилися офіційно,зазначив головний тренер Національної жіночої збірної України Сергій Гордієнко.Жіночий бокс на сьогоднішній день розвивається стрімкими темпами і рішення AIBA про збільшення Олімпійських вагових категорій в жіночому боксі цілком логічне та правильне. Переконаний в тому, що загалом весь олімпійський бокс від цього лише виграє. Усі дівчата з нашої команди дуже позитивно прийняли таке рішення. Наразі ми перебуваємо у Конча-Заспі, де проходимо заключний етап підготовки до Чемпіонату світу в Індії. Вже після повернення зі світової першості разом з усіма тренерами ми проведемо нараду та дещо скорегуємо плани підготовки нашої команди до ліцензійних Олімпійських стартів».

Також було встановлено ліміт на участь професіоналів для участі в кваліфікації на Олімпійських іграх - у боксера кількість поєдинків має не перевищувати 15 проведених професійних боїв.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ