10 листопада 2018

Володимир Продивус: «Саша Усик впевнено йде до світової слави»


10 листопада 2018 року в Манчестері відбудеться об’єднавчий чемпіонський бій за версіями WBA (Super), WBC, IBF, WBO, The Ring між українцем Олександром Усиком та британцем Тоні Белью. Одна з найголовніших подій осені й року в цілому в світовому боксі, ця зустріч викликає величезний інтерес преси та вболівальників.

Президент Федерації боксу України Володимир Продивус на прохання ФБУ прокоментував передматчеві розклади та розповів про свого фаворита в цьому протистоянні.

– Передовсім, можу з гордістю сказати – український бокс вкотре підтверджує свій високий статус. Статус Абсолютного чемпіона світу – це мрія для кожного боксера. Олександр Усик по праву вийшов на такий високий рівень і вже сьогодні він вперше захищатиме свої чемпіонські пояси.

Ми пам’ятаємо перші кроки Саші, як він ішов до своєї мети й увінчав свою прекрасну аматорську кар’єру золотими медалями Олімпіади, чемпіонатів світу та Європи. Він – представник прекрасного покоління, яке наразі плавно перейшло на професіональний ринг і тут підтверджує свій статус та прославляє нашу державу та українську школу боксу в усьому світі. ФБУ гордиться результатами наших спортсменів, які доводять свій клас на всіх рівнях.

Вважаю, бій буде справжнім святом боксу. Причому, як із точки зору тактики ведення бою, так і з точки зору видовищності. Інакше й бути не може!

– На вашу думку, у кого кращі шанси?

– Ну, зрозуміло, що ми всі тримаємо кулаки за Сашу! 15 перемог поспіль – в тому числі, над визнаними чемпіонами, вони лише підтвердили, що Олімпійський чемпіон всерйоз іде за всіма титулами. Усик – сильний боєць, з великим чоловічим серцем. Проте окрім того він ще й надзвичайно мудрий. Хочу також відмітити і те як він додав у своїй фізичній формі. Окрім того суттєво додав і у технічній майстерності. Бій проти Гассієва є яскравим тому підтвердженням. Це, звичайно, заслуга Анатолія Миколайовича Ломаченка. Одразу помітна його робота.

Белью імпонує своєю міццю. У нього хороша антропометрія – зріст, розмах рук. Врешті-решт, він провів вдвічі більше боїв, є старшим. Але Саша швидко прогресує. Він учиться з кожним боєм. Те, що сам Тоні остерігається Усика й відзначає його стиль, говорить саме за себе. Знаючи стиль боксерів, можемо очікувати видовищний поєдинок, який, цілком вірогідно, триватиме усі 12 раундів.

Буду підтримувати Сашу Усика! Впевнений, що цей бій буде гідний стати одним з найкращих поєдинків 2018 року.

 

 

 

 



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ