30 грудня 2017

Юлія Світлична передала державні нагороди Харківським спортсменам


28 грудня глава ХОДА зустрілася з членами збірних команд України з боксу та фехтування.

Керівник області за дорученням Президента України передала ордени «За заслуги» III ступеня тренеру переможця цьогорічного чемпіонату Європи з боксу Юрія Шестака, а також багаторазовим призерам чемпіонатів Європи та світу з фехтування.

Нагадаємо, згідно Указу Президента України №251/2017 державними орденами «За заслуги» були відзначені також чемпіони Європи 2017 року Юрій Шестак, Олександр Хижняк та Віктор Вихрист.

Юлія Світлична привітала спортсменів і їх тренерів з досягненнями 2017 року і побажала ще більших успіхів в 2018-м. Вона підкреслила, що спортсмени Харківської області в цьому році завоювали на міжнародних змаганнях 425 медалей різного ґатунку. І цей результат є чи не найкращим за всю історію регіону.

«Ми приділяємо велику увагу розвитку спорту і розвиваємо спорт не тільки в Харківській області, а й намагаємося заявити про Харків далеко за його межами, -зазначила керівник області. - Підтвердженням тому було і проведення в Харкові чемпіонату Європи з боксу в цьому році - унікальна подія, якого ніколи не було в Україні. Ми повернули футбол до Харкова, і сьогодні кожен уболівальник може насолоджуватися грою команд, які виступають на кращих аренах світу. Маю велику надію, що цей рік і ці результати - тільки фундамент для нашої великої заявки на те, що Харків - спортивна столиця України ».

Заслужений тренер України, тренер національної збірної команди з боксу Валерій Даниленко, в свою чергу, подякував главі ХОДА за підтримку, особливо відзначивши ремонтні роботи, проведені за останні два роки в спортивній школі «ХТЗ».

«Я дійсно вдячний за зал боксу, який ви зробили, за стадіон, який робите. Кожен приходить до нас і щось обіцяє, коли говорили про ремонт, ми так само думали, що знову будуть тільки розмови. А тут ми бачимо, що реально зроблено все ці речі. Зараз цей зал боксу - один з кращих в Україні. І дітей стало більше приходити - зал уже ледь вміщує всіх бажаючих. Також йде ремонт на стадіоні, в манежі», - розповів Валерій Даниленко.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ