14 березня 2019

Міністр молоді та спорту зустрівся з боксерами Національної збірної України


13 березня Міністр молоді та спорту Ігор Жданов відвідав тренування чоловічої національної збірної України з боксу в олімпійському навчально-спортивному центрі «Конча-Заспа».

Урядовець разом з спортсменами та їх наставниками обговорив умови підготовки збірної до важливих міжнародних стартів, необхідність проведення додаткових навчально-тренувальних зборів, як в Україні, так і закордоном.

В червні поточного року Національна збірна України виступить на Європейських іграх у Мінську, після чого на нашу команду очікує боротьба за ліцензії на Олімпійські ігри Токіо-2020.

Варто відзначити, що цими днями наша команда перебуває у Конча-Заспі, де проводить збір з загальної фізичної підготовки.

Нагадаємо, в рамках підготовки до Європейських ігор Мінськ-2019 наша команда вже провела два міжнародні старти. На початку року наша команда взяла чотири нагороди на турнірі в Угорщині. Наприкінці ж лютого, в Болгарії, на престижному турнірі «Странджа-2018», наші боксери вибороли чотири медалі: одну золоту та три бронзові. Окрім того, лідер збірної України Олександр Хижняк, був визнаний кращим боксером змагань.

«Міністерство разом з Федерацією боксу України буде й надалі створювати якнайкращі, в межах можливого, умови для якісної підготовки нашої боксерської команди. Сподіваюся, що Міжнародна боксерська Асоціація досягне порозуміння з Міжнародним олімпійським комітетом, будуть проведені усі необхідні заходи і бокс, все ж таки, вдасться зберегти у програмі Олімпійських ігор. Хочу також зазначити, що необхідно робити усе можливе для забезпечення чесного і об’єктивного суддівства в олімпійському боксі. Перемагати на рингу мають найсильніші, а українці сьогодні є саме такими боксерами», - підкреслив Ігор Жданов під час спілкування.

Націлені на результативну боротьбу та перемоги й самі спортсмени. Як відзначив лідер збірної Олександр Хижняк, команда докладає великих зусиль аби з максимально високим рівнем підготовки підійти до відбіркових змагань та головних змагань чотириріччя.

«Говорячи про Олімпіаду, перш за все хотілося би подякувати за стипендії спортсменам і тренерам, які Ви виділили. Це вагомі фінанси, які допоможуть нам добре підготуватися. Налаштовуємось на «золото». Ми робимо великий обсяг роботи, проводимо багато часу на тренуваннях, тому є всі шанси завоювати велику кількість нагород», - наголосив Олександр Хижняк.

За словами боксерів і тренерів національної збірної, наразі створені всі необхідні умови для якісної підготовки.

В рамках бесіди з Міністром, керівництво Федерації боксу України та тренерський склад збірної України, обговорили можливість проведення в Україні європейського або світового ліцензійного турніру на Ігри в Токіо.

«Підтримую цю ініціативу, яка дозволить нашим боксерам поборотися за додаткові ліцензії на Ігри в Токіо у рідних стінах. Попередньо, умовам проведення таких змагань відповідає київський Палац спорту та Харківський Палац спорту «Локомотив». В процесі подачі заявки будемо більш детально визначатися з місцем проведення», - відзначив Ігор Жданов.

 



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ